VIER gaat dit najaar op zoek naar de beste singer-songwriter

vrijdag 21 juni 2013

VIER gaat op zoek naar de beste nieuwe singer-songwriter van Vlaanderen. Het wordt een aanstekelijke zoektocht naar echte muziekdieren die gepassioneerd zijn door zingen en door hun eigen nummers schrijven. Singer-songwriters die zichzelf ook kunnen begeleiden op een instrument en die zo hun publiek weten te raken.

Een topentourage begeleidt de kandidaten, een professionele jury beoordeelt hen, en kijkers kunnen zich achter hun favoriet scharen. Uiteindelijk zal blijken wie de titel verdient en alle troeven op zak heeft om een eigen carrière uit te bouwen. Dat die kans groot is, bewees niet alleen Douwe Bob, de winnaar van het eerste seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Hij bracht intussen namelijk een volledig album uit en speelde onder andere op Pinkpop, Sziget en Songbird. Ook andere deelnemers scheren hoge toppen bij onze noorderburen, bijvoorbeeld Nielson, die met zijn aanstekelijke combinatie van Nederlandstalige rap en popmuziek al enkele hits scoorde in Nederland.

En recenter was er natuurlijk Maaike Ouboter in het tweede seizoen van de Nederlandse versie. Met haar nummer ‘Dat ik je mis’ ontroerde Maaike de jury van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Het nummer werd op korte tijd meer dan 15.000 keer gedownload. De zangeres stak daarmee al een eerste gouden plaat op zak. Maaike, ontzettend blij met het onverwachte succes, roept nu in onderstaand filmpje Vlaanderen op om zich in te schrijven voor dit gedurfd maar fantastisch muzikaal avontuur.



Wie het programma zal presenteren en in de jury zal zitten, wordt later bekend gemaakt. Het programma zal deze winter op VIER te zien zijn. 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' is een productie van VIER en BlazHoffski België.

Heb jij een rebelse rasp als Bob Dylan? De pianogymnastiek van Emeli Sandé? De ontroerende stem en soul van Adele? Het poëtische talent van Leonard Cohen? Of de wuthering heights van Kate Bush? Dan moet je je nu inschrijven voor 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen'! Dat kan snel en eenvoudig via 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen'-Facebookpagina. Download daar het inschrijfformulier en stuur je eigen filmpje in. Wie weet staat er binnenkort een auditie in je agenda!

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers