VIER grijpt in en schrapt Iwein Segers bij 'Komen Eten'

vrijdag 5 oktober 2012

VIER is niet echt goed begonnen. Drie weken na de lancering van de zender is vooral 'Komen Eten' zorgenkindje. Het vroegere goudhaantje van VT4 haalt nog amper 50.000 kijkers. En daarom wordt meteen al ingegrepen en verdwijnt Iwein Segers al vanaf januari van het scherm.

De vernieuwing van 'Komen Eten' kon maar op weinig bijval rekenen. De scherpe kantjes werden er al afgevijld, het puntensysteem werd vernieuwd waardoor een weloververdiende en dikke 4 op 10 niet meer kon gegeven worden en de commentaarstem van Peter Van Asbroeck verdween.

Vooral dat laatste kon op heel wat commentaar rekenen. In de plaats van offscreen-stem Van Asbroeck kwam presentator Iwein Segers in de plaats. De komiek kon niet altijd even komisch uit de hoek komen en vaak werden zijn passages omschreven als saai. Er werd ook veel minder over het programma en zijn kandidaten gesproken op het werk en op school.

Een gekelderd kijkcijfer is daarvan het resultaat. Haalde 'Komen Eten' in VT4-tijd nog ruim 300.000 tot 400.000 kijkers, dan haalt het sinds VIER gestart is nog amper 50.000 kijkers. Tijd om in te grijpen vonden ze bij SBS en ze besloten om Iwein opnieuw uit het programma te halen.

Maar dat wil niet zeggen dat Van Asbroeck-fans meteen moeten beginnen juichen. Mogelijk wordt de offscreenstem van Iwein Segers gewoon behouden, al zijn ze daar bij VIER nog niet helemaal uit.

Ondertussen denkt SBS er ook aan om aan de uitzenduren te sleutelen. Mogelijk wordt 'Komen Eten' enkele minuten tot een halfuur later uitgezonden, wat meteen stevige consequenties zal hebben voor de rest van het programmaschema van VIER. Maar ook hier zijn nog geen definitieve beslissingen genomen.

Bron: HLN/HNB


DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Miranda en Michel emigreren met hun zes kinderen naar een piepklein dorpje in het midden van Frankrijk. Hier willen ze een camping beginnen en gîtes bouwen in een oude schuur. Maar al snel blijkt dat het halen en brengen van alle kinderen naar de verschillende scholen in de buurt zoveel tijd kost dat de verbouwing op de tweede plaats komt. Gaat het ze lukken de camping en gîtes af te hebben voor het hoogseizoen?

'Het Roer Om', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers