VIER tijdens reclameblokken 'Slimste Mens' op zoek naar 'Snelste Quizzer'

donderdag 13 september 2012

VIER zendt vanaf 17 september een korte quiz uit tijdens de reclameblokken in 'De Slimste Mens ter Wereld' die, na ampele overweging, zeer toepasselijk 'De Snelste Quiz ter Wereld' gedoopt werd.

Het is een programma voor iedereen, van 7 tot 77 jaar, en ook voor kijkers die hun kennis en snelheid live willen meten met de rest van Vlaanderen. Die laatste kunnen gratis een applicatie downloaden en LIVE meespelen. De dagwinnaar wordt telkens bekend gemaakt direct bij het einde van 'De Slimste Mens Ter Wereld'.


Elke dag een andere quizmaster
De quiz bestaat uit twee spelrondes en kan enkel gespeeld worden op het moment dat de quizmaster op antenne de vragen stelt. Die quizmaster is niet Erik Van Looy, want die heeft de onderbreking vanzelfsprekend nodig om even op adem te komen, maar wel elke dag iemand anders die twee keer zes vragen stelt. Die andere, dat bent u. Of u, of u daar. Van André Alys tot Xavier Vercnocke, van Julie Linssen tot Patrick Van Looy.

Het systeem gaat als volgt: per vraag krijgt de quizzer tien seconden tijd om te antwoorden, maar hoe sneller hij of zij dat doet, hoe meer punten er gescoord worden. De applicatie werd ontwikkeld door In the Pocket en is gratis beschikbaar voor Apple- en Androidgebruikers. Wie in aanmerking wil komen als de eindwinnaar van deze quiz moet zo veel mogelijk juiste antwoorden geven en steeds zo snel mogelijk afdrukken. De eindwinnaar mag zich, niet gehinderd door enige bescheidenheid, een jaar lang voluit 'De Snelste Quizzer ter Wereld' noemen.

Downloaden vanaf nu
De allereerste van een reeks vernieuwende VIER-applicaties is te downloaden vanaf nu en iedereen die het spel installeerde kan meespelen vanaf de eerste uitzending van 'De Slimste Mens ter Wereld', op maandag 17 september vanaf 20.45 uur. Wie niet kan wachten tot 17 september en graag voorbereid aan de start komt kan de app alvast testen op http://www.desnelstequiz.be.

'De Slimste Mens ter Wereld', vanaf maandag 17 september om 20.45 uur op VIER.

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers