VIER werkt aan programma met daklozen

woensdag 24 mei 2017

VIER maakt een eigen versie van 'The Amsterdam Project' (RTL 4). Daarin krijgt een groep daklozen 10.000 euro die ze gedurende een bepaalde periode onder begeleiding mogen besteden.

Het programma was succesvol in Nederland en kreeg daar de ondersteuning van het Leger des Heilms. Het Netwerk tegen Armoede heeft positief gereageerd op het nieuws.


De opnames zijn intussen begonnen, maar nog niet alle deelnemende daklozen zijn geselecteerd. Het is dus nog niet bekend wanneer het programma op tv komt. VIER trekt met dit project de lijn door van het veelbesproken programma 'Terug Naar Eigen Land', waarin enkele Bekende Vlamingen de route van een vluchteling volgden om zo de situatie van deze mensen beter te gaan begrijpen. VIER benadrukt dat het daklozenprogramma geen uitlach-tv wordt, maar dat ze gaan proberen om er mooie, integere televisie van te maken.

Bron: hln.be

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers