VIJF gaat door met 'Temptation Island'

woensdag 27 november 2019

Na grensoverschrijdend gedrag in het Nederlandse programma 'De Villa', wat ertoe leidde dat het programma werd afgevoerd, heeft RTL nu beslist om te stoppen met het uitzenden van programma's als 'Love Island' én 'Temptation Island'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

'Temptation Island' is een co-productie met VIJF. De productie voor het nieuwe seizoen was al opgestart en het is voorlopig onduidelijk hoe het nu verder moet. VIJF zegt dat er voor hen niets verandert en doet gewoon verder met de productie van het populaire realityprogramma.


Producent Blue Circle en RTL gaan al enkele dagen zwaar door het stof nadat in het programma 'De Villa' grensoverschrijdend gedrag van een van de deelnemers werd uitgezonden. De zender en het productiehuis reageerden eerst niet op het voorval, maar nadat de storm op sociale media maar niet overwaaide, besloot RTL de stekker uit het realityprogramma te trekken. En nu gaat de grootste commerciële zendergroep van Nederland nog een stapje verder. De top van het bedrijf heeft besloten om voorlopig geen programma's in het 'guilty pleasure'-genre meer uit te zenden. Slecht nieuws dus voor de fans van onder meer 'Love Island' en 'Temptation Island'.

Vooral het afvoeren van 'Temptation Island' moet pijn doen. Want het programma is een heuse kijkcijfertopper voor RTL 5. Vorig seizoen trokken de afleveringen live en online zo'n 850.000 kijkers.

Het is evenmin duidelijk of RTL definitief stopt met guilty pleasure reality. Volgens sommige media gaat het om een tijdelijke maatregel. Andere bronnen spreken dan weer over het einde van een genre. De toekomst zal dus uitwijzen hoe dit verder gaat.

Bron: ad.nl - hln.be - eigen bericht

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers