Vijfde seizoen van 'Topdokters' op VIER

maandag 29 januari 2018

Het was voor VIER niet moeilijk om een vijfde seizoen van 'Topdokters' te maken vermits er nog heel wat pareltjes op hun lijst stonden. In het vijfde seizoen van 'Topdokters' gunnen acht nieuwe dokters de kijker een inkijk in hun uitzonderlijk, fascinerend beroep, dat tegelijkertijd hun leven is.

Als vaste waarde in het televisielandschap behoeft het concept van de reeks nauwelijks nog introductie. Dit vijfde seizoen biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood.


De acht specialisten zijn:

Professor Guy T'Sjoen die als endocrinoloog in het UZ Gent voornamelijk mensen met hormoonproblemen behandelt, maar vooral gespecialiseerd is de 'transgenderzorg'. Vanuit zijn specialisatie staat hij vaak stil bij de ethische grenzen van zijn vak. Als dokter en atypisch voor zijn vak, acht hij het evenwicht tussen privé en werk bijzonder belangrijk.

Gynaecologe Professor Liesbeth Lewi, werkzaam in UZ Leuven is gespecialiseerd in twee- en meerlingenzwangerschappen. Ze ziet er trouwens de mooie en moeilijke kanten van. Zij is ook gespecialiseerd in foetale chirurgie.

Professor Elisabeth De Waele biedt als één van de 11 intensivisten in UZ Brussel een inkijk in de wereld van de afdeling 'Intensieve Zorgen'. Als arts is zij gespecialiseerd in de nutritionele behandeling van kritiek zieke mensen.

Dokter Robert Hes, een Nederlandse arts die al jaren in België werkt en op dit ogenblik in AZ Klina als neurochirurg gespecialiseerd in nek- en rugwervels. Sommige rugklachten zijn zo ernstig dat een operatie noodzakelijk is om verlamming te voorkomen. Naast een goede chirurg wil hij ook een goede huisvader zijn.

Professor Veerle Visser-Vandewalle woont in Limburg, maar als Vlaamse neurochirurge in de Unikliniek in Keulen werkt. Zij leidt er één van de grootste afdelingen voor mensen met een bewegings- of psychiatrische stoornis. Zij is gespecialiseerd in diepe hersenstimulatie, waarbij zij hersenelektroden inplant.

Professor Bart Morlion werkt als pijnarts in UZ Leuven en tracht het leven van mensen met chronische pijnen draagbaar te maken door combinatie van pijnmedicatie met andere behandelingswijzen. Hij werd vorig jaar verkozen tot voorzitter van de Europese pijnfederatie.

Professor Stefaan Nijs werkt als traumachirurg in UZ Leuven en hij opereert mensen die het slachtoffer geworden zijn van kleine en grote ongevallen. Naar aanleiding van de aanslagen in Zaventem en Brussel op 22 maart 2016 en het busongeval van Sierre kwam hij vaak in de media.

Professor Eric Van Cutsem, werkzaam in UZ Leuven, stond mee aan de wieg van darmscreenings en het preventief stoelgangonderzoek voor 55-plussers. Hij probeert elke dag het leven te redden of te verlengen van mensen met darm-, lever- en pancreaskankers.

Deze vijfde reeks van 'Topdokters' heeft wel de grenzen verlegd, er wordt niet altijd op het medische gefocust en de makers zijn ook in het buitenland, namelijk in Keulen gaan filmen.

Het boek 'Topdokters 2' verschijnt op 2 februari bij de uitgeverijen DRIE en Angèle en vormt en perfecte aanvulling op de reeks.

'Topdokters', vanaf dinsdag 6 februari om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers