Vlaamse klassen tonen hun warm hart met de Ketnet Koekenbak

vrijdag 21 december 2018

Ook dit jaar bracht Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen met de Ketnet Koekenbak, de actie van Ketnet voor De Warmste Week.

De afgelopen weken riep Ketnet klassen opnieuw op om koekjes te bakken voor een zelfgekozen goed doel. De reacties zijn overweldigend: momenteel hebben alle Koekenbakken samen al 325.080 euro opgebracht voor de vzw’s die de klassen gekozen hebben.


'Ik vond het leuk om tijdens deze Warmste Week de Ketnetters te laten zien hoe veel goede doelen er zijn. Ik ben bijvoorbeeld bij Jap Adventure VZW geweest, dat is een plek waar mensen met een rolstoel een hoogteparcours kunnen afleggen, en dat was zalig. Die mensen waren zo blij met een gift van een klas, en ik vond dat ook heel leuk om aan de kinderen te kunnen laten zien wat daar dan specifiek mee gedaan wordt, met die giften. Het was heel fijn om ook minder bekende doelen ook een beetje aandacht te geven', zegt Ketnet-wrapper Sander Gillis.

'Ik ben de VZW Maud & Co gaan bezoeken, en die zorgen ervoor dat mensen met een beperking ook apart kunnen wonen met begeleiding, dus als ze volwassen zijn ook echt wel weg van het ouderlijk huis kunnen. Ik vind het echt machtig om te zien, dat ook kleine goede doelen of onbekende goede doelen dankzij de Ketnet Koekenbak effectief dingen kunnen verwezenlijken', aldus Ketnet-wrapper Sien Wynants.

'Ik ben deze week ontzettend veel klassen gaan bezoeken samen met allemaal andere Ketnet-helden en Ketnet-wrappers, en dat was echt geweldig om te doen. Ik vond het fantastisch om te zien hoe die kinderen echt heel bewust bezig zijn met de Ketnet-Koekenbak en met het bakken van koekjes voor een goed doel. Ik vond het nog straffer om te zien dat ze echt heel bewust waren van waarvoor ze die koekjes bakten, ze wisten echt veel over het goede doel waarvoor ze centjes aan het inzamelen waren. Ik vind dat dat toch wel bewijst dat kinderen van die leeftijd echt wel heel goed beseffen dat het belangrijk is om geld in te zamelen voor mensen die het moeilijker hebben dan wij hier', vertelt Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren.

De afgelopen week trokken heel wat Ketnet-gezichten zoals 'Campus 12', 'Nachtwacht', de Ketnet-wrappers en vele anderen er op uit om de klassen te bedanken. In verschillende steden in Vlaanderen streek Radio Koekenbak neer om de warme acties van de klassen in de kijker te zetten en hen te bedanken.

Maandag 17 december maakten de Ketnet-gezichten in Limburg heel wat Koekenbakkers blij. Vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt werd Radio Koekenbak gemaakt waarin heel wat warme verhalen aan bod kwamen. Kaatje & Viktor gingen op bezoek in kleuterklasjes in Hasselt, Binderveld en Brustem. Viktor had een mooie nieuwjaarsbrief geschreven om de kinderen te bedanken. Nachtwacht bracht een spannend bezoekje vol raadsels en mysterie aan scholen in Zelem, Zonhoven en Heusden-Zolder. De Burgemeester en Van Leemhuyzen trokken naar scholen in Borgloon, Sint-Truiden en Kermt .Op elke school bouwden ze een bedankingsfeestje.

Dinsdag 18 december streek Radio Koekenbak neer in Leuven op het Ladeuzeplein. Ook de scholen in Vlaams-Brabant werden uitvoerig bedankt door enkele Ketnet-gezichten. De liefste oma en opa van Ketnet: Oma & Opa Fonkel gingen voor het derde jaar op rij mee op pad om klassen met gigantisch veel warmte te danken voor hun inzet voor Ketnet Koekenbak. Deze keer trokken ze naar scholen in Dilbeek, Ternat en Halle. Elindo, bekend van Ghost Rockers en @Elindo bracht vermomd als emoji een bezoekje aan scholen in Kessel-Lo, Heverlee en Leuven. De Helden trokken naar scholen in Asse, Meise en Erps-Kwerps. Ook zij waren vermomd in lieve, grijze oudjes. Maar geen gewone oudjes, wel oudjes die salto’s en flic flac’s uit hun mouw schudden en wedstrijdjes touwtrekken tegen al die jonge Ketnetters op hun duimpje konden winnen.

Woensdag 19 december werd er warme radio gemaakt vanuit Ijzerenleen in Mechelen. Ook de klassen in Antwerpen werden bedankt met een bezoekje van enkele Ketnet-gezichten. Buck, Elias en Ketnet-wrapper Sander trokken naar scholen in Turnhout. En vermits Buck oorspronkelijk uit een computergame komt, doet hij ook in de ‘mensenwereld’ niets liever dan spelen, bijvoorbeeld Dikke Bertha. Mariam van Karrewiet bezocht drie verschillende scholen in Mechelen en stelde daar journalist-gewijs heel veel vragen aan de Ketnetters.
Donderdag 20 december was Oost-Vlaanderen aan de beurt in de bedankingsronde van de Ketnet-gezichten. Op het Emile Braunplein in Gent maakten de Ketnet-wrappers Radio Koekenbak. Sander en Thomas trokken met een megafoon naar scholen in Gent, Sint-Amandsberg en Ledeberg om de koekenbakkers luidkeels te bedanken. Dorien en Samuel van 'De Regel van 3S' bezochten scholen in Haaltert, Burst en Herzele. De jongens en meisjes van '4eVeR' trokken naar Geraardsbergen, Herzele en Zottegem. Verkleed als elfjes deelden ze elfensnoepjes uit als bedanking.

Vrijdag 21 december maakt Radio Koekenbak een laatste stop op het Schouwburgplein in Kortrijk. Ook in West-Vlaanderen bedankt Ketnet de klassen voor hun warme acties. 'Campus 12' brengt een bedankingsbezoek aan scholen in Brugge en Sint-Andries. De koekenbakkers daar gaan zweten want zij krijgen van 'Campus 12' een echte boksopwarming. De cast van Ketnet Musical trekt naar Koekenbak-scholen in Oekene, Rumbeke en Roeselare en brengen daar een bedankingslied. En ook de Nachtwacht gaat weer op pad en bezoekt scholen in Kortrijk en Waregem.

De KetnetBand for life
Op dinsdag, donderdag en vrijdag waren er in The Flame in Wachtebeke onvergetelijke bedankingsconcerten van De KetnetBand. The Flame zat telkens gevuld met ongeveer 1.200 dolenthousiaste Koekenbakkers die het dak er vanaf schreeuwden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers