Vlaamse topcast speelt kattenfamilie in nieuwe VTMKZOOM-reeks

vrijdag 31 maart 2017

In de nieuwe 12-delige reeks 'Kattenlaan 9', die op 1 april van start gaat bij VTMKZOOM, worden de avonturen gevolgd van een poezenfamilie die in een groot poppenhuis op de Kattenlaan woont.

De opnames gebeurden met echte katten, maar voor hun stemmen werd een grote Vlaamse topcast bijeengebracht, met onder andere kleppers als Guga Baul, Dina Tersago, Sven De Ridder, Olga Leyers, Ruth Beeckmans, Sean Dhondt en Chris Van Espen.


Dina Tersago speelt Mimi, de moederpoes. Mimi combineert een fulltime job met het moederschap. Ze staat er gelukkig niet alleen voor, want als zij aan het werk is, zorgt nonkel Boudewijn (Guga Baul) voor de kleintjes. Of dat denkt ze toch. In werkelijkheid is Boudewijn verschrikkelijk lui en heeft hij het te druk met drinken, eten en op zijn zetel liggen. Hij schakelt daarom zijn butler, de schildpad Ed (Chris Van Espen), in om een oogje in het zeil te houden.

Olga Leyers en Ruth Beeckmans spelen Kaat en Lotje, tweelingzusjes. Kitten Kaat is de slimste van de bende en licht haar broertjes en zusje maar al te graag in over de wonderen van het dierenrijk. Terwijl er in haar een echte speelvogel schuilt, is Lotje eerder de rustige, emotionele van de twee. Bovendien is Lotje een echte romanticus en droomt ze luidop van haar prins op het witte paard.

Sven De Ridder is Django, de rebelse kater. Hij is een echte macho en probeert steeds op te scheppen met indrukwekkende verhalen. Sean Dhondt speelt Patrick. Hij is wat aanhankelijker en de vrolijkheid zelfve. Hij zingt graag en wil stiekem een grote artiest worden…

KZOOM-kattenweetjes
'Kattenlaan 9' is gemaakt met Nederlandse katjes. In Nederland heette de reeks 'Poesjes'.

Moederkat Mimi wilde niet in het poezenhuis spelen, dus kreeg ze de rol van werkende moeder. Zo hoefde ze niet zoveel op de set te zijn. Alle scenario’s werden daarom aangepast.

Schilpad Ed werd elke dag in een warm bad gedaan zodat hij zich fit zou voelen. Als het te koud was viel hij namelijk in slaap.

Aflevering 1
Moederpoes Mimi moet na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk. Nonkel Boudewijn heeft beloofd om op de kittens te passen, maar verliest hen zoals gewoonlijk al snel uit het oog. Dat speelt in het voordeel van de poesjes, die hun kans zien om wat kattenkwaad uit te halen. Een hele uitdaging voor schildpad Ed en diens geduld!

'Kattenlaan 9', vanaf 1 april elke zaterdag om 8.45 uur bij VTMKZOOM. Vanaf 2 april elke zondag om 8.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers