Voetballiefhebber wint: Jupiler Pro League op Telenet en Belgacom

donderdag 12 juni 2014

Het Belgische voetbal is in het nieuwe seizoen op zowel Belgacom als Telenet te volgen. Althans als we de Persgroep-kranten mogen geloven. De clubs hebben het laatste woord. En dat geven ze vrijdag.

Volgens welingelichte bronnen is de voetbaldeal met Belgacom helemaal rond. Met Telenet worden nog wat details onderhandeld. Het gaat hier om de effectieve uitzending van de wedstrijden. De wedstrijden zullen simultaan bij beide operatoren te volgen zijn.


Wie de samenvattingen zal mogen uitzenden, weten we nog niet. Volgens Het Laatste Nieuws en De Morgen is VTM de enige serieuze kandidaat, maar het is niet zeker of het bod van de commerciële zender wel hoog genoeg was. Bij MEDIALAAN zeggen ze alvast nog niets van de Pro League gehoord te hebben.

De rechtenhouder, het Italiaanse bedrijf MP&Silva had de Belgische voetbalclubs 70 miljoen euro beloofd. Om aan dat bedrag te komen, moet het alvast 10 miljoen uit eigen zak betalen. Vrijdag valt in elk geval het doek over een lange en erg woelige procedure. De nieuwe Belgische voetbalcompetitie start al in juli.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Maandag gaan tenders Jupiler Pro League in de verkoop

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers