Voor het eerst een holebikoppel in 'Blind Getrouwd'

donderdag 28 november 2019

Voor het vijfde seizoen heeft 'Blind Getrouwd' voor de eerste keer een holebikoppel kunnen strikken. 'De fans en de holebigemeenschap vroegen ons al jaren om een holebikoppel, maar wij matchen enkel als er écht potentieel is', zeggen de makers.

'Onze experts denken dat ze nu die goede match gevonden hebben', klinkt het in Het Laatste Nieuws.


LEES OOK: 'Blind Getrouwd' zoekt intensief naar holebi-match

Het was al een tijdje duidelijk dat zowel de makers als het publiek een holebikoppel aan de reeks wilden toevoegen. Tijdens de vorige seizoenen deden de makers al pogingen om een holebihuwelijk op poten te zetten. Maar er kwamen te weinig inschrijvingen binnen om een goede match op te leveren. Na vier seizoenen met 17 heterokoppels werd er uiteindelijk een expliciete oproep gedeeld waarin holebi's werden opgeroepen om zich in te schrijven. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Van het totaal aantal mensen die zich inschreven voor het nieuwe seizoen behoorde 12 procent tot de holebigemeenschap. Wie het koppel is, wil VTM nog even geheim houden. Wel weet Het Laatste Nieuws dat het om twee mannen uit Oost-Vlaanderen gaat.

De buitenlandse versies van 'Blind Getrouwd' stelden al wel eerder holebikoppels samen. In Australië, Nederland en Nieuw-Zeeland stapten eerder al telkens twee mannen in het huwelijksbootje.

'Blind Getrouwd' is komend voorjaar te zien bij VTM.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
'Blind Getrouwd' zoekt intensief naar holebi-match

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers