Voorjaar OP12 start met vernieuwde jongerenavond

zondag 26 januari 2014

Op maandag 27 januari gaat het nieuwe voorjaar van OP12 van start. Maandag en donderdag zijn voortaan de vaste stek voor het jongerenaanbod van OP12.

Op maandag gaat het meer bepaald om het nieuwe programma 'Mijn 5000 vrienden', met Thomas Smith, het grappige reisprogramma 'An Idiot Abroad', het creatieve platform 'Push it' en de komische reeksen 'Pramface' en 'Him & Her'.


'Pramface' – maandag 27 januari om 20.05 uur
In de tweede reeks van de BBC-comedy 'Pramface' worden de 18-jarige Laura (Scarlett Alice Johnson) en haar twee jaar jongere vriend Jamie (Sean Michael Verey) geconfronteerd met de zegeningen en ongemakken van het prille ouderschap (een ongelukje na de laatstejaarsfuif).

De titel is 'slang' voor 'jonge, ongehuwde moeder' en is afgeleid van 'pram', een afkorting van 'preambulator', een kinderwagentje.

De tweede reeks begint met de extra lange aflevering 'The Edge of Hell: Laura en Jamie' worstelen met de uitdagingen van het ouderschap en een groot familiefeest is dus het laatste waar ze zitten op te wachten. Maar aan het doopfeest kunnen ze niet ontsnappen, al zijn ze er allesbehalve klaar voor. Ze raken het zelfs niet eens over een naam voor hun baby...

'Mijn 5000 vrienden' – maandag 27 januari om 21.05 uur
Comedian Thomas Smith heeft veel vrienden. Heel veel. Honderden daarvan maakte hij via Facebook, maar kent hij nauwelijks of zelfs helemaal niet. Tijd om daar verandering in te brengen, dus start Thomas een missie om ze allemaal te ontmoeten. In 'Mijn 5000 vrienden' volgen we Thomas in zijn zoektocht naar de waarde van digitale vriendschap.

Hij wil zijn vrienden écht leren kennen, en daarvoor is hij tot alles bereid: hij feliciteert zijn vrienden persoonlijk met hun verjaardag, hij verrast hen in de sauna, speecht tijdens hun trouwfeest en roept hen op tot een massale opkomst. Hij lijmt gebroken harten, masseert stramme spieren en biedt een luisterend oor. Want dat is wat echte vrienden doen, toch?

In de eerste aflevering zien we hoe Thomas met een lege benzinetank in het Waasland strandt en zijn vrienden via sociale media oproept om hem uit de nood te helpen. Hij speelt ook een alternatief spelletje voetbal met zijn vriend Robin, danst de polonaise met Dominique en vindt wat zijn vrienden doen écht leuk.

'Push it' – maandag 27 januari om 21.30 uur
Het idee van het creatieve OP12-platform 'Push it' is eenvoudig: 'Heb je iets dat je wil tonen? Push it naar OP12 en OP12 geeft je talent een duwtje in de rug.' In 'Push it' kunnen bijvoorbeeld (eind)werken van studenten en scholieren aan bod komen.

Zo is er maandag Rebird, de afstudeerfilm van Koen De Gussem (animatieafdeling RITS), die vorig jaar de OP12-prijs won voor de beste korte animatiefilm op Het Grote Ongeduld.

Een eenzame, zieke gevangene slijt zijn dagen in een kille donkere cel. Op een dag passeert een mysterieuze man die een doos binnenschuift. De gevangene opent ze en is verrast door de inhoud.

'An Idiot Abroad' – maandag 27 januari om 21.35 uur
OP12 begint maandag ook met de tweede reeks afleveringen van de hoogst vermakelijke documentaire serie 'An Idiot Abroad'. Daarin krijgt Karl Pinkerton, een man met een hekel aan reizen en verrassingen, opnieuw een reeks verrassende reisbestemmingen voorgeschoteld door Ricky Gervais en Stephen Merchant. Al mag hij deze keer zelf kiezen uit een 'bucket list' met onder meer bungeespringen in Nieuw-Zeeland, Mongools worstelen in Mongolië, zwemmen met haaien in Australië, de Fuji beklimmen in Japan of op safari gaan in Zuid- Afrika.

De reeks gaat van start met de aflevering ‘Desert Island’. Karl reist naar de Stille Oceaan om een tijdje op een onbewoond eiland te gaan wonen. Onderweg doet hij een poging om te gaan bungeespringen in Nieuw-Zeeland. In het afgelegen Vanuatu is ‘landduiken’ dan weer een fijne, maar potentieel ook pijnlijke traditie. Karl probeert het uit. Hij doet ook aan 'arse boarding', ontmoet een stam die Prins Philip aanbidt, gaat fuiven met een andere primitieve stam in minuscule outfit en uiteindelijk belandt hij effectief op een onbewoond eiland.

'Him & Her' – maandag 27 januari om 22.20 uur
In de 'anti-romantische' BBC-comedy 'Him & her' volgen we het doen en vooral laten van het leuke, maar nogal luie koppel Steve (Russell Tovey) en Becky (Sarah Solemani). Werk, ambitie en toekomstdromen, daar doen ze niet aan mee. Het leven is zinloos, maar ze maken er wel het beste van. Het liefst van al brengen ze hun dagen rustig door in bed, maar helaas worden ze daarbij geregeld gestoord door vrienden, familie, exen of een combinatie daarvan.

In de aflevering Football wil iedereen de wedstrijd tussen twee plaatselijke teams volgen. Iedereen behalve Steve, Laura en Paul. Steve omdat hij een onaangename droom had over Becky en haar ex; zijn schoonzus Laura omdat ze voetbal vervelend vindt; en schoonbroer Paul omdat hij schokkend nieuws heeft gekregen over zijn moeder. Een ongelukkige opmerking van Steve leidt tot een flinke discussie over racisme.

DOSSIER: Het tv-voorjaar van 2014

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers