VPRO-docu 'Ouwehoeren' aangekocht door vtm

donderdag 1 december 2011

Vtm heeft van de VPRO de documentaire 'Ouwehoeren' aangekocht. Die gaat over de 69-jarige tweelingzussen Martine en Louise. Beiden werken al zo'n 50 jaar samen in de prostitutie op de Amsterdamse Wallen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire.

'Ouwehoeren' is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft. Vtm kocht de documentaire aan op de internationale televisiebeurs Docs for Sale. Naast vtm is de documentaire ook verkocht aan ondermeer Zweden en Israël. Het boek van de documentaire is in Nederland al aan de vierde druk toe.


Het is nog niet bekend wanneer vtm de documentaire gaat uitzenden.

Bron: nieuwsblad.be - eigen berichtgeving


Lees ook:
Internationaal succes voor VPRO-documentaire 'Ouwehoeren'
Ouwehoeren

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers