Vriendin Jan Kriekels klaagt Woestijnvis aan

woensdag 17 september 2014

Kirsten Janssens zal een klacht indienen tegen het productiehuis Woestijnvis na een telefoongrap in het programma 'De Ideale Wereld' op VIER.

Volgens het Facebookprofiel van Kirsten Janssens contacteerde ze de Amerikaanse president Barack Obama om de onthoofdingen door de terreurbeweging IS aan te klagen. Hierop besloten de Woestijnvismedewerkers om haar te contacteren. Tijdens een telefoongesprek met Janssens deden ze zich voor als medewerkers van de Amerikaanse ambassade.


Kirsten Janssens kan niet met de grap lachen. 'De beestachtige wijze van de onthoofdingen heeft mij heel erg aangegrepen. Ik vond dat ik niet ongeïnteresseerd langs de zijlijn kon blijven toekijken en hier aandacht voor moest vragen. Ik meen dat ik het dan ook niet verdien om hierdoor het voorwerp van spot uit te maken', reageert ze.

Janssens dient een klacht in bij de onderzoeksrechter en bij de Raad voor Journalistiek tegen Woestijnvis. Advocaat Luc Delbrouck geeft haar geen ongelijk. 'Ze werd niet op voorhand geïnformeerd dat het om een grap ging en haar toestemming om het telefoongesprek en de e-mail te gebruiken, werd ook niet gevraagd', legt hij uit.

Bron: hln.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers