VRT-correspondent weerlegt kritiek na tweet over De Block

maandag 13 oktober 2014

BelgiŽ krijgt een Minister van Volksgezondheid die obees is. Kritiek wordt afgedaan als flauwekul, maar wat met haar geloofwaardigheid?' Met deze Tweet peilde VRT-correspondent Tom Van de Weghe naar onze mening over Maggie De Block als minister van Volksgezondheid.

Van de Weghe rekende niet op zoveel reacties die zijn Tweet veroorzaakte, daarom legt hij zijn bedoeling in een brief verder uit. Hij wilde niet oordelen over het postuur of de capaciteiten van De Block, maar hij wilde er wel op wijzen dat dit in de VS, waar hij werkt, niet zou kunnen.


Als voorbeeld haalt hij de Republikeinse gouverneur Chris Christie aan, die zich niet kandidaat mag stellen voor het presidentschap zolang hij overgewicht heeft. De correspondent vroeg zich af of de Belgen het ook vreemd vinden dat De Block minister van Volksgezondheid is.

Geloofwaardigheid
Door de vele reacties op de Tweet leeft volgens Van de Weghe die beslissing ook bij ons. Een publiek forum vindt hij geen slecht idee. 'Vragen durven stellen die soms niet gesteld durven worden, is dat niet de plicht van elke journalist die zichzelf respecteert?', schrijft hij.

Op het einde richt hij zich naar De Block: 'Geachte mevrouw de minister, beste Maggie, áls er al sprake zou zijn van een geloofwaardigheidsprobleem, dan is jouw ministerschap op Volksgezondheid de ideale plek om ermee af te rekenen. Start een gezondheidscampagne op en doe er als boegbeeld zelf aan mee. Toon aan België en de rest van wereld hoe het kan. Je zal elke verkeerde perceptie doorprikken, en je populariteit zal er alleen nog verder mee stijgen.'

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers