VRT-directie moet besparingsplan overdoen

maandag 28 september 2015

Het Transformatieplan van de VRT, dat is het besparingsplan dat door de directie van de openbare omroep werd opgesteld, voldoet niet. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist.

Volgens de Raad komt er te weinig financiële steun vanuit de Vlaamse Regering en dringen extra besparingen zich op.


Volgens een persbericht van de VRT zal er nu een nieuw Transformatieplan worden opgesteld:

'De Raad van Bestuur stelt vast dat de directie -gegeven de beslissingen van de Vlaamse regering- het ingediende Transformatieplan in zijn huidige vorm  niet uitvoerbaar acht. De Raad sluit zich daarbij aan. In die omstandigheden keurt de Raad het Transformatieplan niet goed.

De Raad van bestuur van de VRT is ervan overtuigd dat een transformatie nodig is om van de VRT, op een sociaal verantwoorde manier, een meer moderne en wendbare mediaorganisatie te maken.'

De VRT ging ervan uit dat er jaarlijks 25 miljoen euro zou moeten bespaard worden. Over vijf jaar tijd kost dat 286 banen. Daarnaast zouden ook niet-kerntaken als catering en beveiliging uitbesteed worden. Die herstructurering zou zo'n 20 miljoen euro kosten en de VRT ging ervan uit dat de Vlaamse regering die som op tafel zou leggen. Dat blijkt nu niet zo te zijn. Het kabinet Bourgeois I trekt namelijk zowel in 2016 als 2017 maar 7 miljoen euro uit.

Ook in de vergrijzingskosten, geraamd op zo'n 11 miljoen euro, weigert de Vlaamse regering tussenbeide te komen.

Vermoedelijk betekent dat: nog meer besparen...

Bron: VRT/nieuwsblad.be - eigen bericht

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers