VRT komt 'heel snel' met nieuws over Eurosong

maandag 19 augustus 2013

Op de najaarspersconferentie van Eťn werd officieel bevestigd dat 'Eurosong' terugkomt, weliswaar in een nieuwe formule. Bart Peeters zal de zoektocht naar een liedje voor Denemarken alvast niet meer presenteren.

Begin volgend jaar gaat Eén opnieuw op zoek naar een Vlaamse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Denemarken. Het legendarische 'Eurosong' komt, in een nieuwe formule, terug. Aan de website Eurosong.be heeft adjunct-netmanager Steve De Coninck-De Boeck alvast laten weten dat er 'héél snel nieuws volgt'. Dat nieuws zal dan vooral een oproep zijn aan de kandidaten om een liedje in te zenden en informatie over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden.


Eén ding staat al wel vast: Bart Peeters zal de presentatie van 'Eurosong' niet meer voor zijn rekening nemen. Als mogelijke opvolger wordt Peter Van de Veire genoemd. En er zijn zelfs geruchten dat er nog een tweede presentator bijkomt. Namen als Eva Daeleman en Niels Destadsbader doen in dat verband de ronde. En vergeten we ook MNM-dj Tom De Cock niet. Die ontpopte zich vorig jaar al als uitstekend Songfestivalcommentator.

Nieuwe formule
Als het nieuwe 'Eurosong' in 2014 op het scherm komt, dan zal dat sowieso in een totaal nieuw kleedje zijn. Hoe het precies in mekaar zit, kan de VRT nog niet communiceren. Maar volgens Eurosong.be is het misschien mogelijk dat er een grootse finale komt in het Sportpaleis van Antwerpen. En ook de vakjury zal nieuw zijn. Of Marcel Vanthilt, die zich in vorige jaargangen van 'Eurosong' allerminst populair maakte bij de kandidaten, erbij zal zijn, wil de VRT bevestigen noch ontkennen.

Het wordt dus nog even afwachten, maar zeker is dat de nieuwe reeks van 'Eurosong' begin 2014 op Eén zal te zien zijn.

Bron: Eurosong.be

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers