VRT lanceert Eén+: het alternatief aanbod van Eén

dinsdag 22 april 2008

Na Canvas lanceert ook Eén een alternatief digitaal aanbod via de rode knop. Via Eén+ zullen op geregelde tijdstippen live-evenementen voor het brede publiek worden uitgezonden. De eerste uitzending is op donderdag 22 mei, met de tweede halve finale van het 'Eurovisiesongfestival'. Op Eén loopt die dag de normale donderdagavond-programmering.

D


e eerste halve finale (met Ishtar) is op dinsdag 20 mei op Eén te zien en ook de finale op zaterdag 24 mei is op de vertrouwde manier op televisie te volgen. Voor de tweede halve finale op donderdag 22 mei (met 19 liedjes, maar zonder kandidaten uit de buurlanden) activeert Eén voor het eerst Eén+. Dat betekent dat de digitale kijkers van Telenet, INDI en Belgacom TV om 21.00 uur met een druk op de rode knop gratis voor het alternatieve programma kunnen kiezen.

Eén+ richt zich vooral op kijkers die alles gezien willen hebben. Via de rode knop zullen ze extra beelden, reportages en programma's kunnen bekijken rond evenementen die op Eén worden uitgezonden. Televisie voor de echte liefhebbers dus. En geen nood voor wie nog geen digitale tv-aansluiting heeft: Eén herhaalt de tweede halve finale op zaterdag 24 mei tussen 10 en 12 uur in de voormiddag.

'Eurovisiesongfestival 2008', de tweede halve finale: donderdag 22 mei om 21.00 uur op Eén+ en zaterdag 24 mei om 10.00 uur op Eén.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers