VRT-nieuwslezer op de vingers getikt

woensdag 24 juli 2019

Radionieuws-presentator Chris Van den Abeele is door de VRT op de vingers getikt voor een kwinkslag die hij dinsdagochtend in zijn bulletin voorlas. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Chris Van den Abeele is sinds 2012 de nachtelijke stem van het radionieuws op de VRT. Daarvoor was hij sportjournalist, maar na een burn-out gooide hij het roer om. Van den Abeele staat bekend om zijn geheel eigen stijl waarin hij het radionieuws brengt. Niet zelden voegt hij iets grappigs toe aan een nieuwsbericht. En dat meestal tot groot plezier van de nachtelijke luisteraars.

Dinsdag bracht Van den Abeele in het nieuws een bericht over de Nederlandse actrice die op Tomorrowland was aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid drugs. De verdediging van de actrice was dat ze zich wilde inleven in een nieuwe rol als drugsdealer. Waarna Chris Van den Abeele fijntjes opmerkte: 'Gelukkig probeerde Grives zich niet voor te bereiden op een rol als seriemoordenaar.' Luisteraars merkten het op en het zinnetje deed al snel de ronde op sociale media.

En zo kwam het natuurlijk ook de VRT-bonzen ter ore. En die vonden de opmerking van Van den Abeele minder amusant. 'Grappen horen niet thuis in het radionieuws. De journalist in kwestie besefte meteen dat hij die opmerking niet had mogen geven. Zoiets zal dus niet meer gebeuren', zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. Chris Van den Abeele zelf wilde liever niet reageren.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers