VRT-personeel trekt in stoet naar Vlaams Parlement

zondag 27 september 2015

Een deel van het VRT-personeel trekt maandag rond 12.00 uur in stoet naar het Vlaams Parlement. Minister-president Geert Bourgeois (NV-A) zal daar om 14.00 uur zijn Septemberverklaring voorlezen.

De optocht gaat uit van een breder initiatief 'Hart boven Hard', naar aanleiding van die Septemberverklaring.


De actie richt zich specifiek tegen de besparingen van de Vlaamse regering voor de openbare omroep. Het personeel zou zelf vragende partij geweest zijn om in groep naar het Vlaams parlement te trekken. Zo zegt ACOD-vakbondssecretaris van de VRT Luk Vandenhoeck.

Tegen 2020 moet de openbare omroep jaarlijks zo'n 25 miljoen euro besparen. Daarom zal VRT het aanbod bijsturen, niet kerntaken (security en catering) uitbesteden en met een snoeischaar door de kernopdrachten gaan. Ook zullen er zo'n 286 voltijdse jobs worden geschrapt. Voor wie maandag naar VRT programma's wil kijken: geen nood. De programmatie van alle VRT- kanalen zal gewoon doorlopen gedurende de actie.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Raad van Bestuur en directie zijn het eens over Transformatieplan VRT

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers