VRT verontschuldigt zich bij kijkers

woensdag 12 november 2008

De openbare omroep VRT zond gisteren de herdenking van Wapenstilstand niet uit op open net. Enkel digitale kijkers konden de plechtigheid bekijken via de rode knop op Eén+. Zoals elke doordeweekse dag was op Eén de uitzending van radio Donna te bekijken en nadien volgde 'De Rode Loper' en 'Blokken'. Deze beslissing leidde dinsdag tot boze reacties van kijkers.

L


ezers van de krant Het Nieuwsblad reageerden dinsdag al boos over het oprukken van de rode knop. Een groot deel van de lezers gaf te kennen ontstemd te zijn over de werkwijze van de VRT inzake de herdenking van Wapenstilstand. De VRT geeft, bij monde van woordvoerder Björn Verdoodt, toe dat de omroep een inschattingsfout heeft gemaakt.

Een+ wordt vooral gebruikt voor het doorgeven van evenementen en programma's die anders niet zouden uitgezonden worden. 'Voor de herdenking naar aanleiding van het einde van WO I, 90 jaar geleden, hadden we dit niet mogen doen. Wij excuseren ons hiervoor.', aldus Björn Verdoodt van de VRT.

Er werd al meer gereageerd op de rode knop. Zo kwam er uit politieke hoek al geregeld kritiek omdat de VRT meer inspanningen moet doen om hun programma's gratis aan te bieden. Ondertussen zijn Ketnet+ en Canvas+ gratis voor alle digitale kijkers beschikbaar. Eén+ wordt begin 2009 toegevoegd.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers