VT4 lanceert eerste digitale teletekst

donderdag 31 mei 2007

Op woensdag 6 juni lanceert VT4 de eerste digitale teletekst: VT4-Digitext. Door de integratie van kleurenfoto's, filmpjes, de vertrouwde VT4-huisstijl en vernieuwende animatie veroorzaakt de VT4-Digitext een multimediale revolutie in verhouding tot de traditionele teletekst.

D


e start van de VT4-Digitext is niet enkel in Vlaanderen, maar ook binnen Europa baanbrekend. "Dit is een primeur", zegt Bart Becks, senior vice-president New Media van SBS Broadcasting Europa, de moederholding van de Vlaamse tv-zenders VT4 en VIJFtv. "Ook binnen de SBS-groep verzet VT4 met de lancering van de digitext op Europees vlak de digitale bakens."

Bart Becks: "Voor VT4 is dit een belangrijke stap in de ontwikkeling van multimediale digitale platformen. Op termijn zullen deze nieuwe media niet alleen informatie, maar ook video, foto's en allerhande extra content in de Vlaamse huiskamers brengen. Dit zorgt niet enkel bij de kijker voor ongeziene mogelijkheden, ook voor de adverteerders is dit een ongelooflijke kwalitatieve upgrade. Voor SBS is dit nog maar eens een bevestiging van de pioniersrol die we hier spelen. We bekijken hoe we deze know how verder kunnen implementeren op internationaal gebied."

De digitale televisiekijker kan door de lancering van de VT4-Digitext met één druk op de knop binnenlands en buitenlands nieuws, heldere weerkaarten, sportinfo, horoscoop-pagina's, lotto-uitslagen, enzovoort raadplegen, volledig in de stijl van de zenderlook en geïllustreerd met kleurenfoto's. Bovendien kan je de gewone VT4-programma's blijven volgen terwijl je de digitale teletekst raadpleegt. Met de VT4-Digitext lanceren Dirk Reynders en Krijn Jonckheere, managers new media van SBS Belgium (VT4/VIJFtv), voor het eerst ook interactieve applicaties. "De interactieve mogelijkheden zullen de komende weken nog uitgebreid worden met games en wedstrijden, samen met vernieuwende interactieve diensten zoals zoekertjes en ook chat-applicaties", zegt Dirk Reynders.

Speciaal voor de gebruikers van de digitale teletekst lanceert VT4 de website http://www.digitext.be/ met alle praktische info voor de gebruikers. Deze website wordt vandaag/donderdag on line gezet. VT4 pakt trouwens vanaf 7 juni uit met een uitgebreide promotiecampagne rond deze nieuwe diensten.

Kwart miljoen analoge VT4-teletekstgebruikers

Naast de digitale teletekst, die voorlopig enkel door de klanten van Telenet Digital TV geraadpleegd kan worden, lanceert VT4 ook een volledig vernieuwde analoge teletekst. Alle VT4-kijkers kunnen voortaan via de traditionele teletekst een uitgebreid informatie-aanbod raadplegen met een televisiegids (waarmee VT4 als enige tv-zender in Vlaanderen een volledig up-to-date programma-aanbod van de andere Vlaamse en Nederlandse zenders brengt), binnenlands en buitenlands algemeen nieuws, showbizz-nieuws, sportinformatie, weersvoorspellingen, astrologie, zoekertjes, reisinformatie,…

"De traditionele VT4-teletekstpagina's zijn volledig vernieuwd en omgebouwd tot een volwaardig informatiemagazine", zegt Krijn Jonckheere. "Met dagelijks gemiddeld bijna een kwart miljoen gebruikers is de analoge VT4-teletekst een bijzonder belangrijke informatiebron. We zijn er zeker van dat de vernieuwingen die we nu lanceren zowel het aantal digitale als analoge teletekstgebruikers alleen maar zal doen toenemen."

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers