VTM en Telenet lanceren digitaal kanaal 'VTMkerst'

donderdag 2 november 2006

Afgelopen zomer verraste de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) vriend en vijand met de tijdelijke digitale zender VTMzomer. Kijkers van Belgacom TV konden tijdens de zomermaanden genieten van herhalingen, muziekspecials, films én previews van succesreeksen. Na afloop reeds werd er gefluisterd dat het (geslaagde) initiatief wel eens een vervolg zou kunnen krijgen.

D


onderdag stelde verantwoordelijke voor de digitale plannen van de VMMa, Martijn Bal, met trots het tijdelijke digitale kanaal VTMkerst voor. Dat is op dezelfde leest geschoeid als voorloper VTMzomer. Gedurende een beperkte periode, van 2 december tot 7 januari, zal de zender een mix brengen van populaire series, previews, familiefilms en muziekspecials. Met VTMkerst wil de VMMa het gezellige gevoel rond de kerstperiode helemaal tot uiting brengen.

Pittig detail, waar VTMzomer exclusief te bekijken was voor de klanten van Belgacom TV is VTMkerst enkel te bekijken via de decoders van Telenet Digital TV. 

VTMkerst wordt opgebouwd rond vier grote speerpunten. Dagelijks zijn er drie kinderblokken voorzien met tekenfilms en jeugdprogramma's. Klokvast om 19.00 uur biedt de zender familiefilms aan. Later op de avond komen vooral fictiereeksen van eigen bodem een bod om uiteindelijk af te sluiten met enkele humoristische series.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers