VTM is volop bezig met opnames van de nieuwe politiereeks 'Coppers'

maandag 11 mei 2015

Enkele maanden geleden zijn in de provincie Antwerpen de opnames gestart van 'Coppers', de nieuwe Vlaamse politiereeks naar de boeken van Toni Coppers. De hoofdrollen worden vertolkt door Hilde De Baerdemaeker, Luk Wyns, Lotte Pinoy, Bert Verbeke en Joris Hessels.

De televisiereeks 'Coppers' zal uit dertien op zichzelf staande afleveringen bestaan. Het is een combinatie van vrije verfilmingen van de misdaadromans van Toni Coppers met Liese Meerhout in de hoofdrol en van nieuwe verhalen in de lijn van het werk van de auteur en met plots van zijn hand.

Hilde De Baerdemaeker brengt het hoofdpersonage Liese Meerhout tot leven. Zij is een gedreven politiecommissaris met een groot rechtvaardigheidsgevoel die zich elke dag inzet om zaken op te lossen, mensen te helpen. Door haar werk komt ze ook terecht in abnormale situaties. Luk Wyns geeft gestalte aan Michel Masson, een introverte kerel, die keihard werkt en drinkt om te vergeten, is de vaste en wat oudere politiepartner van Liese die dingen ziet waar de anderen overheen kijken.

Sofie Jacobs, een energieke hoofdinspecteur die altijd klaar staat en de post van Liese ambieert, wordt gespeeld door Lotte Pinoy. De benjamin van het politieteam, en ieders lieveling, is inspecteur Laurent Vandenbergh wordt vertolkt door Bert Verbeke. Joris Hessels vervolledigt de hoofdcast en zal als wetsdokter Fabian Steppe te zien zijn.

De opnames van 'Coppers' lopen nog tot augustus 2015. Wanneer de reeks op het scherm te zien zal zijn is nu nog niet gekend.

Toni Coppers is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij maakte zijn debuut als volbloed  thrillerschrijver in 2008. 'Niets is ooit' is het eerste deel in een nieuwe thrillerreeks rond Liese Meerhout. 'Coppers' wordt geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet, het productiehuis achter onder meer 'Code 37', 'Deadline 14/10', 'Deadline 25/5', 'Zuidflank', 'In Vlaamse Velden', 'De helaasheid der dingen' en 'The Broken Circle Breakdown'. Regisseur Maarten Moerkerke bepaalt de look en de feel van de reeks.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers