VTM kondigt nieuwe telenovelle aan

vrijdag 6 december 2019

Omdat oude Vlaamse telenovelles online erg scoren bij jongeren, werkt VTM aan een nieuwe serie. De opvolger van 'Sara', 'LouisLouise', 'David' en 'Ella' komt mogelijk volgend jaar al op tv. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

'We willen jongeren een nieuwe telenovelle geven', legt creatief directeur van VTM Davy Parmentier uit. 'We volgen het klassieke recept, een liefdesverhaal met een positieve afloop in de vorm van een soap', gaat hij verder. 'De productie van de soap is in handen van De Mensen, bekend van onder andere 'Spitsbroers', 'Beau Séjour' en 'Undercover'. Momenteel zijn we bezig met het scenario en zoeken we volop acteurs en actrices. Volgend jaar nemen we de telenovelle op. Wanneer we de nieuwe reeks op de kijker loslaten, is op dit moment nog niet zeker, maar we bekijken diverse opties. De vooravond, het uur waarop onze vorige telenovelles te zien waren, is zeker een optie', licht Parmentier verder toe.

De timing is overigens geen toeval; 'feel good' programma's zijn namelijk helemaal weer in. Zo is 'Sara' het op een na populairste programma op VTM GO en doen ook de andere telenovelles het verre van slecht. 'Omdat die programma’s vooral scoren bij jongeren, hebben we besloten om een nieuwe serie te produceren', gaat Parmentier verder.

Opmerkelijk: acht jaar geleden besliste VTM om geen telenovelles meer uit te zenden. De reden daarvoor was dat de Vlaamse kijkers meer en meer uitgesteld begonnen te kijken. Maar nu kan je met VTM GO waar en wanneer je wilt naar je favoriete series kijken. 'Daarom bieden we de nieuwe telenovelle zowel online als op televisie aan', besluit Parmentier.

Bron: Het Laatste Nieuws

#VTM

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers