VTM zomer : een weerkerend initiatief ?

maandag 19 juni 2006

Wat de distributie betreft heeft de Vlaamse Media Maatschappij een akkoord gesloten met Belgacom TV, dat VTMzomer opneemt in zijn basispakket. De abonnees van Belgacom TV hoeven er dus niet extra voor te betalen.

b


etalen. De andere distributeurs doen om diverse redenen voorlopig niet mee. De VMMa zit overigens geregeld met alle distributeurs rond de tafel om de  pistes van nog meer digitale kanalen te onderzoeken.

Zoals de naam VTMzomer al zegt : dit project loopt tijdens de komende zomermaanden. Drie maanden om precies te zijn. "We willen er graag een weerkerend initiatief van maken", zegt Krijn Jonckheere, die samen met Martijn Bal VTMzomer heeft opgezet. "Dit is inderdaad een eerste aanzet. Toch is het meer dan louter een test. Want VTMzomer heeft een volwaardige programmatie, die vooral de jonge multimediale gezinnen zal aanspreken. Al ben ik er zelf van overtuigd dat ons aanbod appelleert naar alle kijkers, jong en oud".

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) zorgt dus voor een primeur. Zij lanceert met VTMzomer het eerste digitale televisiekanaal in de Vlaamse televisiewereld. "Als commercieel televisiestation volgen wij de veranderingen in de snel evoluerende mediawereld van zeer nabij. Ik durf zeggen dat wij altijd de vinger aan de pols hebben gehouden", zegt Peter Quaghebeur, directeur-generaal van de VMMa. "Wij hebben nooit megalomane plannen gepresenteerd, maar we hebben altijd ijverig gewerkt met de middelen die we hadden. Dat is ook nu weer gebeurd. VTMzomer realiseren we binnen ons budget. We hebben daar geen speciale kapitaalsinjectie voor gekregen. Het is gewoon zaak keuzes te maken. Voor ons is VTMzomer een zeer belangrijk project. We investeren hier in mensen en middelen om op die manier ervaring op te doen in deze nieuwe wereld, de wereld van de digitale televisie, de wereld van de toekomst".

Lees ook :

VTMzomer : dinsdag start VMMa eerst digitaal kanaal
VTMzomer : '24' en 'The Sopranos' in avant-première

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers