VTMkerst boordevol warme televisieklassiekers

donderdag 23 november 2006

De dagen worden steeds korter, de temperaturen mogen nog wat dalen maar één ding is zeker: de feestdagen staan voor de deur. Kortom, de ideale situatie voor het nieuwe digitale kanaal VTMkerst. Het tijdelijke kanaal voor de klanten van Telenet Digital TV zit boordevol met onvervalste televisieklassiekers, familiefilms en de tv-première van 'De KaviJaks'.

V


TMkerst heeft sinds deze week zijn plaatsje gekregen bij Telenet Digital TV. Waar vroeger het infokanaal zat, geeft Erika Van Tielen alvast een voorsmaakje. Vooral de kinderen lworden extra in de watten gelegd. Van 7.00 uur tot 19.00 uur is er kindertelevisie met onder andere 'WaWa', 'Big & Betsy', 'Teletubbies Overal', 'Nijntje', 'De Kids Top 20', 'Schuif Af' en de Vlaamse serie 'Booh'. Voor de iets oudere kids is er de terugkeer van 'De Familie Backeljau', 'Full House' en 'The Nanny'.

Klokslag om 19.00 uur opent VTMkerst dagelijks de deuren van zijn thuisbioscoop. Een hele rij familiefilms staan op het programma: 'Crossroads', 'Fluke', 'The Sound of Music', 'Home Alone 3', 'Home Alone 4', 'Gone With the Wind', 'Holes, 'Miracle on 34th Street', 'Superman 3', 'Batman Forever', Mommy Market', 'Dungeons & Dragons', 'Robin Hood', 'My Stephmother is an alien', 'House Arrest', 'Jingle All the Way', 'Blizzard', 'Little Nicky', Austin Powers, man of Mystery', .... Na de film wordt het beste van 'Tien Om Te Zien- kerst' uitgezonden om vervolgens om dagelijks om 21.00 uur onder de titel 'Prestige' de grootste Vlaamse dramareeksen van VTM te programmeren.

Op werkdagen is dat de prestigieuze dramareeks 'Ons Geluk' naar de verhalen van Gerard Walschap. Het was in 1995 de eerste grote dramareeks voor VTM waardoor de zender de weg effende voor andere producties van hetzelfde genre en een hele nieuwe generatie acteurs introduceerde. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Veerle Dobbelaere en Johan Heldenbergh.

Op zondag is het de beurt aan 'Veel Geluk Professor', de verfilming van het bekende boek van Aster Berkhof. De reeks volgt het leven vvan enkele rijke studenten en hun profs. Studeren is slechts bijzaak, het verhaal gaat over liefde en plezier. Robert de la Haye schittert als de professor en Katrien De Ruysscher als studente Ann. Andere belangrijke rollen zijn voorbehouden voor klinkende namen zoals Karel Deruwe, Katrien Devos, Chris Lomme en Werner De Smedt.

Zaterdagavond is er om 21.00 uur de televisiepremière van 'De Kavijaks' geregisseerd door Stijn Coninx, vrij naar het boek van Jozef Vantorre. Deze vijfdelige miniserie brengt het zeer aangrijpende verhaal van een arme visserfamilie tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het is een kroniek van vallen en opstaan, van samenspannen om te kunnen overleven tijdens het Duitse bezet. Jan Decleir schittert als de pater familias en wordt omgringd door Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Marie Vinck, Nand Buyl, Hilde Van Mieghem en vele anderen....

Als afsluiter van de avond is er de comeback van schoenverkoper All Bundy op het Vlaamse scherm. Iedere avond omstreeks 22.00 uur is het lachen geblazen met 'Married With Children'.


Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina !

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers