VTMKZOOM brengt 'Het Sinterklaasnieuws'

maandag 31 oktober 2016

Altijd al willen weten wat je wel en niet mag doen bij het zetten van je schoen? Hoe je de beste hulppiet wordt? Of hoe je de beste speculaas bakt? Vanaf dinsdag 1 november komen de VTMKZOOM-kijkers het allemaal te weten in 'Het Sinterklaasnieuws'.

Elke dag staat er om 18.40 uur een nieuwsuitzending op het programma, die helemaal in teken staat van de komst van Sinterklaas op 6 december.


'Het Sinterklaasnieuws' wordt gepresenteerd door de Nieuwspiet, die in zijn nieuwsdecor telkens de nieuwsfeiten van de dag overloopt. Dat zowel met reporters ter plaatse als reportages die gemaakt worden door Journalistenpieten.

Hulpspeurpiet Frank Focketyn, Smid Geert Van Rampelberg, special reporter Chris Van Espen en weervrouw Eva Clockaerts
De Nieuwspiet krijgt zo de hulp van special reporters Chris Van Espen en Nathan Naenen, die langsgaan bij de Smid (Geert Van Rampelberg) om te onderzoeken hoe je een onbreekbare staf maakt voor Sinterklaas of hoe je anti-slipschoenen maakt voor het paard. Er duiken ook onder andere een Hulpspeurpiet (Frank Focketyn), een Meisjespiet (Marianne De Vriese) en een Professor in de Sinterklaas- en Pietkunde (Bert Huysentryuyt) op in de nieuwsuitzendingen.

Op zondag is er elke week een Sinterklaasweer, gepresenteerd door weervrouw Eva Clockaerts, speciaal op maat van Sinterklaas: hoe zijn de weersvoorspellingen als Sinterklaas komt? In aanloop naar 6 december gaat Nieuwspiet (Patrick Onzia) ook facetimen met Sinterklaas (Herman Boets) om te zien hoe het gaat in Spanje.

Olga Leyers, Dimitri Leue, Sven De Ridder en Guga Baúl zingen Sinterklaasliedje
Elke week komt ook een bekende vriend van Sinterklaas zijn of haar favoriete Sinterklaasliedje zingen in het Sinterklaasnieuws. Olga Leyers, Dimitri Leue, Sven De Ridder en Guga Baúl hebben hun stembanden alvast ingesmeerd om Sinterklaas blij te maken met hun Sinterklaasliedje.

Sinterklaas heeft nooit Hulppieten te veel. Daarom roept de Nieuwspiet in de nieuwsuitzendingen alle kinderen op om via VTMKZOOM.be een opleiding tot Hulppiet te volgen. De uitzendingen van Het Sinterklaasnieuws zijn ook online te bekijken op VTMKZOOM.be en via de VTMKZOOM-app.

'Sinterklaasnieuws', vanaf 1 november elke dag om 18.40 uur bij VTMKZOOM, ook online op vtmkzoom.be en via de VTMKZOOM-app.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers