VTMzomer start met herhaling 'Het Nieuws'

dinsdag 20 juni 2006

Klokslag 14.00 uur gaf VTM het startschot voor het eerste digitale kanaal van Vlaanderen: VTMzomer. Erika Van Tielen verwelkomde als 'host' de digitale kijkers via BelgacomTV. Maar wie dacht dat VTMzomer ging openen met een eigen 'zomerse' versie van 'Het Nieuws' kwam bedrogen uit.

E


r zijn deze zomer dan wel weinig herhalingen te bespeuren in het programmaschema van VTM, het grootste deel zit eigenlijk digitaal bij VTMzomer. Weinig mis mee natuurlijk, maar op die manier wordt VTMzomer niet echt een 'hebbeding'. De fans van 'The Sopranos' en '24' zullen gerust nog enkele maanden kunnen wachten tot hun favoriete serie op KANAALTWEE komt.

Aandachtige kijkers van de middageditie van 'Het Nieuws' op VTM hadden de bui al horen hangen. Voortaan opent een stem 'Het Nieuws' met de boodschap 'Dit is Het Nieuws met...'. Niet langer wordt 'VTM' vermeld in de intro. Zo wordt op een subtiele manier voorkomen dat 'Het Nieuws' van VTM niet bruikbaar is voor VTMzomer.

'Het Weer' is dan wel volledig aangepast. Geen Eddy of Jill, maar de VTMzomer-host die een (zeer) beknopt overzicht van de weerkaarten geeft.

Misschien kan VTMzomer wat meer digitale zieltjes ronselen met de exclusieve previews voor het VTM-najaar. Tof om eens gezien te hebben, maar of de gemiddelde VTM-kijker daarvoor BelgacomTV in huis zal halen, is nog maar de vraag. 

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier DOEN!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers