Vuurdoop voor talkshow Danira Boukhriss Terkessidis - RECENSIE

dinsdag 3 september 2019

Met 'Vandaag' lanceert Eén dit najaar de opvolger van 'Van Gils en Gasten'. Presentatrice van dienst is Danira Boukhriss Terkessidis. Vanaf nu blikt zij van maandag tot donderdag terug op alles wat er die dag in Vlaanderen en daarbuiten gebeurd is.

In de eerste aflevering ontvangt ze klimaatjongeren Anuna De Wever en Toon Lambrecht, schrijver Herman Brusselmans en enkele leden van de cast en crew van 'Thuis'. Met die eerste gasten kijkt ze achteruit, maar ook vooruit. Zo hebben ze het over de nieuwe acties van de klimaatjongeren, maar ook over de gebeurtenissen op Pukkelpop, waar boegbeeld Anuna De Wever werd uitgejouwd en lastiggevallen. Het valt op dat Danira Boukhriss Terkessidis vooral wil dat de gasten zich op hun gemak voelen. Zo vraagt ze Anuna of ze de gebeurtenissen 'erg' of 'ça va' vindt. Ook aan Toon Lambrecht vraagt ze enkel wat hij van de beelden vindt. Echt kritische of diepgaande vragen stelt Danira niet. Wel wil ze weten of Anuna bang is van de bedreigingen die ze krijgt. Op een bepaald moment komt Herman Brusselmans tussenbeide. Hij merkt op dat Anuna een duidelijke eigen mening heeft en dan word je in Vlaanderen snel afgemaakt.


Bij het tweede hachelijke onderwerp, de exit van Kyra Gantois uit 'Youth for Climate', stelt Danira Boukhriss Terkessidis wel wat kritischere vragen. Zo vraagt ze of het ermee te maken heeft dat Kyra Gantois bij de voorbije verkiezingen op N-VA gestemd heeft en wil ze weten of iedereen, ongeacht politieke voorkeur, welkom is bij 'Youth for Climate'.

Vervolgens komen er enkele gebeurtenissen van de dag aan bod zoals de eerste schooldag en de orkaan Dorian. Ook de nieuwe versie van 'Tik Tak' komt ter sprake, net als de tournée générale van Vincent Kompany naar aanleiding van de overwinning van Anderlecht op Standard. Opnieuw blijft de toon eerder luchtig en gemoedelijk.

Dan is het de beurt aan Herman Brusselmans, die zijn nieuwe boek (met gastrol voor Danira Boukhriss Terkessidis) komt voorstellen. Andermaal zijn de vragen eerder neutraal dan kritisch, maar echt storend is dat niet. Op die manier is de invloed van Lieven Van Gils zeker voelbaar in het programma.

Vervolgens is het tijd voor de rubriek van sidekick Sander Gillis. Naar aanleiding van de eerste schooldag gaat hij op de speelplaats en op school ouders en leerkrachten interviewen. Een leuk en aangenaam intermezzo, maar nu ook niet baanbrekend.

Ten slotte mogen ook enkele figuren uit de cast en crew van 'Thuis' aanschuiven. 'Vandaag' start namelijk het 25e seizoen van Vlaanderens populairste soap. Andermaal zijn de vragen eerder voorzichtig, maar zoals al gezegd stoort dat eigenlijk niet. Op dit uur van de avond ('Vandaag' wordt tussen 22.00 en 23.00 uur uitgezonden) hoeft het allemaal niet zo diepgaand te zijn.

'Vandaag' is wat het is, een eerder zachte terugblik op de actua van de dag. En daar is helemaal niets mis mee. Voor een laatavondshow en opvolger van 'Van Gils en Gasten' is dat zeker niet slecht.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers