Walter Capiau bekent seksueel misbruik van minderjarigen

dinsdag 19 juni 2012

In een interview met Dag Allemaal heeft voormalig tv-presentator Walter Capiau bekend dat hij zich ooit schuldig maakte aan seksueel misbruik van minderjarigen. De feiten dateren van toen Capiau een jaar of 24 was. Hij was toen leider bij de scouts.

Het gerucht over vermeend seksueel misbruik door Capiau deed al langer de ronde. Maar de man heeft dat altijd ontkend. Nu heeft hij in Dag Allemaal alsnog toegegeven dat hij in zijn scoutstijd verschillende minderjarige jongens heeft misbruikt.


Walter Capiau presenteerde gedurende zijn carrière diverse programma's. Op vtm was hij begin jaren '90 het gezicht van 'De Kinderacademie', een talentenjacht voor kinderen. Ook toen al werd gezegd dat Capiau zich bezondigde aan seksueel misbruik. Twee jaar geleden ontkende hij dit nog met klem in Dag Allemaal, hetzelfde blad waarin hij nu zijn bekentenissen doet.

Het waren twee mannen, die als kind door Capiau werden misbruikt, die Dag Allemaal contacteerden. Ze konden, naar eigen zeggen, de hypocrisie niet langer aan. De voormalig presentator wordt momenteel in zes zaken gehoord. Hij heeft ondertussen aan het gerecht in Veurne toegegeven dat hij kinderen heeft aangerand. Walter Capiau kan voor de feiten niet meer vervolgd worden omdat de feiten verjaard zijn.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
VRT-coryfee Jos Ghysen beschuldigd van seksueel misbruik

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers