'Westworld' seizoen 2 vanaf 23 april in Play More

zondag 22 april 2018

Een bloedrode horizon. Een zwarte hoed gedrenkt in een bloedspoor. Een robotgier met een onheilspellende blik in zijn ogen. De tagline? 'Chaos takes control'. Als we de poster van het tweede seizoen van 'Westworld' mogen geloven zal het er nog minder vrolijk aan toe gaan in het revolutionaire pretpark dan in seizoen 1.

Bereid je dus voor op nog meer geweld, nog meer verrassingen en nog meer robotrebellie. Vanaf 23 april is het weer tijd voor 'Westworld'!

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar je kan dus bijna weer je stetson-hoed afstoffen om de trein naar Westworld te nemen. Aan het einde van het vorige seizoen namen we afscheid van het pretpark nadat – SPOILERS!!! - Robert Ford (Anthony Hopkins) het loodje legde, een legertje afgedankte hosts opdoken in het park en Dolores (Evan Rachel Wood) werd geconfronteerd met schokkende onthullingen. Het liet wereldwijd miljoenen kijkers achter met tientallen vragen. Kunnen Dolores en co. hun vrijheid opeisen? Is Ford echt dood? En hoe gaat zijn laatste plan zich verder ontwikkelen? Vragen die in het nieuwe spetterende hoofdstuk van de reeks hopelijk een antwoord krijgen.

Totale chaos
Ook al willen de makers van de reeks weinig onthullen, één ding staat al vast: chaos heeft Westworld in zijn greep. Om het met de woorden van co-bedenker Jonathan Nolan te zeggen: 'Terwijl het eerste seizoen werd gedefinieerd door controle, zal het tweede volledig in het teken staan van chaos.' In welke vorm, daar hebben we nog het raden naar. Maar dat er menselijk bloed zal vloeien staat vast. De robots van Westworld worden steeds zelfbewuster en zijn het beu om te dienen als slaven van de mens.

Nieuwe parken?
In de laatste aflevering van seizoen 1 kregen we achter de schermen van het pretpark plots enkele samoeraistrijders te zien. Dat wil zeggen dat er naast Westworld nog andere parken zijn. De Oosterse vechtersbazen maken bijvoorbeeld onderdeel uit van Shogunworld, waarin bezoekers het feodale Japan kunnen herbeleven. Het is ook al geweten dat er nog meer parken zijn. Maar dewelke, dat ontdekken we hopelijk in de nieuwe reeks afleveringen.

Sterrencast
Heel wat belangrijke personages uit seizoen 1 zijn ook terug voor seizoen 2. Dolores (Evan Rachel Wood), Bernard (Geffrey Wright), Teddy (James Marsden), Maeve (Thandie Newton) en The Man in Black (Ed Harris) maken allemaal terug hun opwachting. Of Anthony Hopkins terugkeert is onzeker, maar ook niet uitgesloten. Want laten we eerlijk zijn, de Ford die vorig seizoen werd neergeschoten kon ook een host zijn, right?

Creatieve breinen
Achter de camera is er niet veel veranderd. Jonathan Nolan – die eerder meewerkte aan de scenario’s van blockbusters als 'The Dark Knight' en 'Interstellar' – en Lisa Joy zijn nog steeds verantwoordelijk voor de scenario’s van de ambitieuze reeks. En 'Star Wars; The Force Awakens'-regiisseur J.J. Abrams behoort nog steeds tot de producenten van de serie. Kort gezegd: Hollywoodtalent dat vertrouwen inboezemt!

Te zien op Play More vanaf maandag 23 april
Iedere maandag nieuwe aflevering om 3.00 uur op Play More Series en in de TV-theek.

Persbericht oona/Telenet
http://www.telenet.be/playmore

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers