Wie wint de Radio 2 Zomerhit 2018?

donderdag 2 augustus 2018

De Vlaamse muziekwereld komt op 12 augustus voor de 44ste keer samen voor hét muziekevenement van de zomer: Radio 2 Zomerhit in Blankenberge.

Bart Peeters presenteert de show en verwelkomt een pak artiesten. K3 bijt de spits af met een spetterende medley van hun vier Radio 2 Zomerhits. Showbizz Bart maakt tijdens de show een praatje met de artiesten en Kim Debrie, Luc Appermont en Imke Courtois reiken alvast de Radio 2-trofeeën uit.


Verder zijn ook Niels Destadsbader, Emma Bale, Regi featuring Jake Reese, Natalia, Hooverphonic, Belle Perez, Gene Thomas, Slongs featuring Jack Parow, David Vandyck en Dana Winner te gast in Blankenberge. Alle tien zijn ze genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit 2018.

Naast de Radio 2 Zomerhit 2018 worden ook de Radio 2-trofeeën voor Beste doorbraak, Beste Solo-artiest en Beste Groep overhandigd. Radio 2-presentatoren Kim Debrie en Luc Appermont reiken de muziektrofeeën uit samen met Imke Courtois.

Tussen de optredens door praat Showbizz Bart met verschillende artiesten in De Showbizz Bar. Het startschot voor de show wordt gegeven door K3. Met vier overwinningen zijn ze de prinsessen van Radio 2 Zomerhit. Enkel Belle Perez heeft één award meer behaald. Hanne, Klaasje en Marthe bijten de spits af met een aanstekelijke medley van de vier nummers waarmee K3 tot nu toe de Zomerhit-trofee kon binnenrijven: Heyah Mama (1999), Alle Kleuren (2000), Tele-Romeo (2001) en Ushuaia (2016).

Sneuvelt er een Zomerhit-record?
Op dit moment mag Belle Perez zich met vijf overwinningen de ‘koningin’ van Radio 2 Zomerhit noemen. Met ‘Rumba’ kan ze dit jaar haar eigen record verbreken. Zal Belle Perez een zesde nominatie van Radio 2 Zomerhit kunnen verzilveren? Ze won eerder al met de nummers Me And You (2002), Enamorada (2003), Light Of My Life (2004), Que Viva La Vida (2005) en Ave Maria (2006). Of wordt Niels Destadsbader de eerste man die de gegeerde muziekprijs twee keer na elkaar in de lucht mag steken?

Stemmen voor één van de tien genomineerden kan tot zondag 12 augustus 18.00 uur via de websites van Radio 2 en Eén. Tijdens de show kan er ook nog gestemd worden voor de Radio 2 Zomerhit 2018 via televoting.

De tien genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit zijn:

Belle Perez met 'Rumba'
Dana Winner met 'Als je zingt'
David Vandyck met 'Ik leef voor jou'
Emma Bale met 'Cut Loose'
Gene Thomas met 'Soleil soleil'
Hooverphonic met 'Romantic'
Natalia met 'Hear that sound'
Niels Destadsbader met 'Verover mij'
Regi feat. Jake Reese met 'Ellie'
Slongs ft. Jack Parow met 'De zon'

De genomineerden voor de Radio 2-trofeeën zijn:

Beste Doorbraak

Karen Damen
Sennek
Chackie Jam
Michiel De Meyer
OT

Beste Solo-Artiest

Niels Destadsbader
Bart Peeters
Karen Damen
Barbara Dex
Dana Winner

Beste Groep

Yevgueni
De Geest
Hooverphonic
K’s Choice
De Kreuners

Radio 2 Zomerhit kan je live meemaken: vanaf 20.20 uur op de Zeedijk in Blankenberge, ter hoogte van de vuurtoren.
Radio 2 Zomerhit op de radio: vanaf 12.00 uur kan je een aangepaste programmatie volgen op Radio 2, inclusief de show en nabeschouwing.
Radio 2 Zomerhit op televisie: vanaf 20.20 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers