Wie wordt de nieuwe sidekick van Wim Helsen in 'Winteruur'?

zondag 28 oktober 2018

Voorlopig nog een zekerheid: na het zomeruur volgt het winteruur. En dus keert vanaf maandag 29 oktober ook het gelijknamige miniprogramma terug, met dezelfde Wim Helsen, hetzelfde decor en dezelfde zetel, maar ook met gloednieuwe gasten, verrassende teksten en – last but not least – een nieuw huis-dier, als opvolger van de betreurde Boris.

In mei van dit jaar moesten Wim Helsen en de vele fans van Boris inderdaad afscheid nemen van de meest belezen golden retriever van de lage landen. De voorbije weken testte Wim diverse compagnons (zie bijgevoegde filmpjes). Wordt één van hen zijn nieuwe vaste maatje, of kiest hij toch nog voor een andere literaire vriend? Dat maakt Wim zelf bekend in een Facebook Live, op maandag 29 oktober om 12.00 uur.


Diezelfde avond gaat het nieuwe seizoen van 'Winteruur' van start, met als gast Alex Callier van Hooverphonic. Op dinsdag 30 oktober ontvangt Wim journaliste Fatma Taspinar, op woensdag 31 oktober schrijver Marnix Peeters en op donderdag 1 november Radio 2-Madam en LangZullenWeLezen-ambassadeur Cathérine Vandoorne.

Wim vraagt zijn gasten een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht of een reclametekst, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Wim polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort gesprek van tien minuten. 'Winteruur' staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert X mee.

In de week van 5 november zijn de gasten Peter Van De Veire (5.11), Annemie Struyf (6.11) en Abdelkader Benali (7.11).

Later dit seizoen volgen onder meer Paula Semer, Guy Cassiers , John Porter, Tsar B, Wim Lybaert, Luc Appermont, Sven Gatz, Joost Zweegers, Theo Maassen en Sven Nys.

'Winteruur', vanaf maandag 29 oktober op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers