Wie zijn de finalisten van 'Speel het Hard'?

zaterdag 26 januari 2019

Thomas Vanderveken heeft vandaag tijdens Klara in deSingel de tien finalisten bekendgemaakt van de tweede editie van Speel het hard. Dat is een zoektocht naar muzikaal talent waarbij amateurmuzikanten worden uitgedaagd om – in navolging van Thomas Vanderveken zelf in 'Thomas Speelt het Hard' - hun favoriete muziekstuk in te studeren voor een concert met het toporkest Brussels Philharmonic.

Voor deze tweede editie schreven meer dan 120 muzikanten zich in. Hun vorderingen waren de afgelopen maanden online te volgen op speelhethard.be. Op basis daarvan heeft de wedstrijdjury nu negen finalisten aangeduid. Het publiek kon eerder online de tiende finalist kiezen.


De tien overblijvende muzikanten gaan door naar de finale op zaterdag 23 maart in de Marconi-studio van de VRT. Daar spelen ze hun favoriete muziekstuk voor een jury met vertegenwoordigers van de partners van 'Speel het Hard': Brussels Philharmonic, De Bijloke, Canvas, Klara en het DKO.

De jury bepaalt welke drie finalisten de winnaars zijn. Zij mogen op zondag 14 april optreden in De Bijloke, met Brussels Philiharmonic. De toeschouwers tijdens dat concert bepalen uiteindelijk wie de eindwinnaar is van deze tweede editie van 'Speel het Hard'.

De tien finalisten zijn:

Marjolein Acke (12) – zang
Roosmarij Clerckx en Jozefien Vanherpe - viool/cello
Natasha Dewachtere (28) – klarinet
Floor Hamerlinck (13) – viool
Elisabeth Heremans (22) – viool
Philippe Sysmans (32) – piano
Jacob Van Durme (15, Publieksfinalist) - cello
Marie Vandevoorde (15) – harp
Yelin Wangzhang (11) – piano
Lieve Wouters (44) – fluit

'Speel het Hard' is een initiatief van Canvas in samenwerking met DKO / VerDi, Brussels Philharmonic, Muziekcentrum De Bijloke, Flagey en Klara.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers