Wim Helsen gaat acteren in Nederlandse sitcom

maandag 15 augustus 2011

Stand-up comedian Wim Helsen gaat dit najaar acteren in een nieuwe Nederlandse sitcom voor de VPRO. In 'Geen Probleem!' zal Helsen aan de zijde staan van Theo Maassen en Stefaan Van Brabandt. 'Geen Probleem!' is een serie van, voor en door vrienden. Drie boezemvrienden voeren gesprekken over zowel de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten, de kapitalistische consumptiemaatschappij, hun vriendschap en het niveau van het onderwijs als over de vorm van een gemiddelde balzak.

Gesprekken waarin ze hun onderlinge frustraties op elkaar botvieren. Gesprekken waarvan niemand de bedoeling kent. Even lachwekkend als hartverscheurend. Het drama in 'Geen Probleem!'  ontwikkelt zich tussen Peter 'Peer' (Theo Maassen), Herman (Wim Helsen) en Koen 'Koentje' (Stefaan Van Brabandt), drie belezen, overbewuste, egocentrische en op het neurotische af overgevoelige boezemvrienden, die na de mislukte zelfmoordpoging van Herman besluiten om elke week samen te komen.


Door hun vriendschap zijn ze alle drie veroordeeld tot het krampachtig in stand houden van hun wederzijdse verbondenheid. Elk gesprek -vol onderhuids verlangen en verborgen verdriet en waarin evenveel verhuld als onthuld wordt, is in wezen één lange, aandoenlijke poging tot contact. Contact met zichzelf, met de ander, met het leven.

'Geen Probleem!' komt vermoedelijk vanaf september op het scherm.

DOSSIER: Najaar 2011: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier
VPRO

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers