Wordt ex-bankier de nieuwe CEO van VRT?

donderdag 4 februari 2016

Verschillende bronnen laten uitschijnen dat de Vlaamse Regering morgen, vrijdag, de ex-bankier en voormalig veearts Paul Lembrechts zal voorstellen als nieuwe CEO.

Paul Lembrechts (58) was tot vorig jaar directievoorzitter van de bank BKCP. Daarnaast is hij een gediplomeerd veearts. En toch heeft hij ook wat media-ervaring, zo lezen we in De Tijd. Tijdens zijn studies was Lembrechts regisseur-omroeper bij BRT 2 Omroep Antwerpen. Daarnaast schreef hij het scenario voor het tv-programma 'Voor Boer en Tuinder'.


De grote concurrent van Paul Lembrechts is de 43-jarige directeur media en productie Peter Claes. Die ligt echter niet in de bovenste schuif door de moeilijk verlopen vernieuwingsoperaties bij respectievelijk Radio 1 en Canvas. Lembrechts lijkt dus de enige logische keuze, maar in regeringskringen wil alvast niemand commentaar geven.

Huidig CEO Leo Hellemans vertrekt eind februari met pensioen. Het is afwachten of de Vlaamse Regering vrijdag al de knoop kan doorhakken.

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers