Zenuwen strak gespannen voor nieuw seizoen 'De Mol' op VIER

zaterdag 30 januari 2016

Voor het langverwachte vierde seizoen van 'De Mol' trok Gilles De Coster samen met tien onbekende Vlamingen naar Zuid-Amerika. Drie weken lang reisden ze door ArgentiniŽ, het land van gaucho's en tango en van Messi en Maradonna.

Onderweg hebben ze diverse opdrachten uitgevoerd om geld te verdienen. Veel geld, want er is meer dan 100.000 euro te winnen. Maar één van de kandidaten is een saboteur die subtiel probeert de opdrachten te doen mislukken. 'De Mol', hem of haar ontmaskeren is van het allergrootste belang.


Bij hun aankomst in Argentinië moesten de kandidaten hun gsm, geld, paspoort afgegeven en in ruil daarvoor kregen ze een boekje én de opdracht om zoveel mogelijk te weten te komen over de verrader in hun midden. Sommige deelnemers bewaarden zelfs hun boekje op geheime plekken uit angst dat een concurrent inzage zou krijgen in hun speurwerk.

De hele reis door noteerden de deelnemers ijverig al hun verdenkingen, vermoedens en gedachten want op het einde van elke aflevering moesten ze een vragenlijst invullen met vragen als 'Welk geslacht heeft De Mol?', 'Hoe oud is De Mol?', 'Droeg De Mol een lange of een korte broek?', 'Droeg De Mol wel een broek?'. De deelnemer met het minst correcte antwoorden wordt onverbiddelijk naar huis gestuurd.

Op het einde van de reis, na 8 afleveringen, blijven er drie finalisten over. Eén van hen verliest, één van hen wint de prijzenpot en één van hen is de mol. De kandidaat die de laatste vragenlijst het best invult is de winnaar.

Veel kandidaten
Ongeveer 3.000 kandidaten hadden zich ingeschreven voor 'De Mol'. Daaruit werden er 10 gekozen: vijf vrouwen en vijf mannen, waaronder 1 uit Limburg, 2 uit Oost-Vlaanderen, 3 uit Antwerpen, 1 uit West-Vlaanderen en 3 uit Vlaams-Brabant. Presentator Gilles De Coster is heel tevreden met de casting. De kandidaten zijn geografisch goed over Vlaanderen verdeeld en het zijn allemaal totaal verschillende persoonlijkheden.

Online
Het nieuwe seizoen van 'De Mol' is heel dicht bij het origineel gebleven, maar het is meer dan een televisieprogramma geworden, want waar de aflevering stopt begint de website met onder meer extra beeldmateriaal, herhaling van de afleveringen, info over de kandidaten, trends over verdenkingen, interviews met de afvallers en fotoreeksen.

Wie verder wil speuren kan dat. In het 'Molboekje' kunnen tevens fragmenten opgeslagen worden. Er is ook een spelmodule 'Wie is De Mol?', waarmee men een reis kan winnen naar Argentinië.

De kandidaten
Deelnemers aan De Mol zijn aannemer Bruno  (45) uit Schoten, huisvrouw Cathy (37)  Denderbelle, brand manager Gilles (27) woont in Brussel, work- en webshopper Hanne (25) uit Heule, advokate Issabel (30) Leuven, naaister Manuella (52) Kruibeke, buschauffeur Marc (49) uit Antwerpse Kempen, sales administrator Ruth (46) Deurne (Antwerpen), ingenieur Stijn (25) Lommel en bedrijfsleider Thibaud (48) Diest.

'De Mol', vanaf maandag 1 februari om 20.35 uur op VIER.

In een volgend artikel stellen wij de kandidaten meer in detail aan je voor!

DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers