Nieuwe Franse originele serie 'Oussekine' op Disney+

dinsdag 10 mei 2022

'Oussekine' blikt terug op de tragische dood van Malik Oussekine (Sayyid El Alami) en de dramatische gevolgen voor zijn familie: zijn moeder Aïcha (Hiam Abbass), zijn broers Ben Amar (Malek Lamraoui) en Mohamed (Tewfik Jallab), vaderfiguur voor het gezin sinds de dood van hun vader Miloud (Slimane Dazi); zijn zussen Fatna (Naidra Ayadi) en Sarah (Mouna Soualem) die alles zal opgeven in de strijd naar gerechtigheid.

De serie gaat terug naar het hart van de jaren 80 en geeft de impact weer die de tragedie destijds had op de Franse gemeenschap.


Kad Merad is Maître George Kiejman, de advocaat van de familie, Olivier Gourmet is de minister van Openbare Veiligheid Robert Pandraud, en Laurent Stocker van de Comédie Française Kiejman' partner, Maitre Dartevelle. Thierry Godard, Gilles Cohen, Mathieu Demy, Matthieu Lucci, Richard Sammut, Louis Berthélémy, Vincent Colombe en Bastien Bouillon vervolledigen de cast.

Deze mini-serie van 4 afleveringen van 60 minuten, geproduceerd door Itinéraire Productions, is geschreven en geregisseerd door Antoine Chevrollier ('Le Bureau des légendes', 'Baron Noir') en mede geschreven door Faïza Guène, Julien Lilti en Cédric Ido. 

Dankzij gebruiksvriendelijk ouderlijk toezicht biedt Disney+ een familievriendelijke kijkervaring. Voor de gemoedsrust van ouders en verzorgers kunnen abonnees toegangslimieten instellen voor meer volwassen content en profielen aanmaken die beveiligd zijn met een toegangscode, naast de bestaande kinderprofielen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers