Eerste teaser en releasedatum van Netflix' 'The Letter for the King' - VIDEO

donderdag 13 februari 2020

'The Letter For The King' is wereldwijd en exclusief beschikbaar op Netflix vanaf 20 maart. Dat werd door de streamingdienst bekend gemaakt.

'The Letter For The King' vertelt het coming-of-age verhaal van een jonge ridder Tuiri (gespeeld door Amir Wilson) die aan een avontuurlijke tocht begint om een geheime brief aan de koning te bezorgen, net op het moment dat een genadeloze prins ermee dreigt de wereld te vernietigen. Tijdens zijn reis wordt Tuiri onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling die zegt dat er een held zal opstaan die de duistere prins kan verslaan en zo de vrede zal herstellen. Als Tuiri zijn tocht wilt overleven, zal hij moeten leren wat het betekent om een echte ridder én leider te zijn.



Het verhaal is gebaseerd op het populaire Nederlandse avonturenboek 'De Brief voor de Koning' van Tonke Dragt. De cast bestaat uit o.a. Amir Wilson, Ruby Serkis, Yorick van Wageningen, Gijs Blom, Thaddea Graham, Nathanael Saleh, Jakob Oftebro, Islam Boukkhaz, Jack Barton en Jonah Lees. Daarnaast speelt Andy Serkis een gastrol als Mayor Mistrinaut.

'The Letter For The King' is geschreven door Will Davies ('How To Train Your Dragon', 'Johnny English', 'Puss in Boots') die ook de uitvoerend producent is naast de Nederlander Paul Trijbits ('Saving Mr. Banks', 'Sing Street', 'The Casual Vacancy'). De 6-delige Netflix Original serie is geproduceerd door FilmWave.


Lees ook:
Nieuwe Netflix Original 'The Letter For The King' met Gijs Blom en Yorick van Wageningen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers