Duik in de muzikale wereld van Ryan Murphy's 'The Prom' op Netflix

maandag 26 oktober 2020

De New Yorkse musicalsterren Dee Dee Allen (drievoudig Academy Award winnaar Meryl Streep) en Barry Glickman (Tony Award winnaar James Corden) bevinden zich in een crisis: hun nieuwe Broadway show flopt en zet de carrières waar zij jarenlang voor hebben gewerkt, op het spel.

Ondertussen bevindt middelbare scholier Emma Nolan (Jo Ellen Pellman) zich in een lastig parket. De voorzitter van de ouderraad (Kerry Washington) heeft namelijk besloten dat zij en haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose) niet welkom zijn op het eindejaarsgala, ondanks de goedkeuring van het schoolhoofd (Keegan-Michael Key). Wanneer Dee Dee en Barry over Emma’s situatie horen besluiten ze dat dit de ideale manier is om hun publieke imago weer op te krikken.


Samen met Angie (Academy Award winnaar Nicole Kidman), Trent (Andrew Rannells) en een aantal andere eigenaardige acteurs die wel weer wat aandacht kunnen gebruiken, doen ze er alles aan om een comeback te maken. Maar wanneer hun egocentrische activisme een averechts effect heeft, opent dat de ogen van het viertal om Emma alsnog de avond van haar leven te bieden waar ze helemaal zichzelf kan zijn.

'The Prom' is een spectaculaire verfilming van de hartverwarmende, gelijknamige Broadway musical van Chad Beguelin, Bob Martin en Matthew Sklar, die verschillende awards en een Tony nominatie in ontvangst mochten nemen.


Cast & Crew

Regisseur: Ryan Murphy
Screenplay: Bob Martin & Chad Beguelin
Gebaseerd op: de gelijknamige Broadway musical van Chad Beguelin, Bob Martin en Matthew Sklar, geproduceerd door Bill Damaschke, Dori Berinstein en Jack Lane en naar het idee van Jack Viertel
Geproduceerd door: Ryan Murphy, Alexis Martin Woodall, Adam Anders, Dori Berinstein, Bill Damaschke
Executive Producers: Eric Kovtun, Doug Merrifield, Casey Nicholaw, Chad Beguelin, Bob Martin, Matthew Sklar, Todd Nenninger, Scott Robertson
Cast:  Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman, Keegan-Michael Key, Andrew Rannells, Jo Ellen Pellman, Ariana Debose, Tracey Ullman, Kevin Chamberlin, Mary Kay Place, Nico Greetham, Logan Riley, Nathaniel J. Potvin, Sofia Deler, en Kerry Washington
Director of Photography: Matthew Libatique, ASC
Production Designer: Jamie Walker Mccall
Edited By: Peggy Tachdjian, Danielle Wang
Kostuums door: Lou Eyrich
Choreografie door: Casey Nicholaw

'The Prom' is vanaf 11 december te bewonderen op Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers