Bekijk deze avontuurlijke programma's op National Geographic

zaterdag 27 november 2021

Ga op avontuur met National Geographic's nieuwe programma's 'Lost Treasures of Egypt' en 'Ocean Wreck Investigation'. Vanaf eind november volg je de archeologen die het mysterie onderzoeken van Toetanchamons graftombe of kom je erachter hoe een hele vloot uit de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan!

De twee nieuwe programma’s staan volledig in het teken van: geschiedenis, archeologie en verkenning.


'Ocean Wreck Investigation'
'Ocean Wreck Investigation' vertelt samen met duikers, wrakonderzoekers en archeologen de verhalen van de laatste momenten van schepen en de opvarenden als hen een ramp overkomt. Met behulp van de modernste CGI, de nieuwste onderwatertechnologie kan het bewijsmateriaal van de wrakstukken worden ontrafeld. Door dit te combineren met krachtige persoonlijke getuigenissen wordt de menselijke kant van deze tragedies belicht en worden de antwoorden onthuld op de vragen: wat er is precies gebeurd en waarom?

'Ocean Wreck Investigation' is vanaf 28 november elke zondag om 20.30 uur te zien op National Geographic.

'Lost Treasures of Egypt'
Elke maandag reist National Geographic naar het land dat de rijkste bron van archeologische schatten ter wereld herbergt in 'Lost Treasures of Egypt'. De meeslepende serie boordevol actie volgt internationale teams van Egyptologen bij het blootleggen van 's werelds rijkste archeologische vondsten uit de oudheid.

Deze terugkerende serie combineert spectaculaire shots op locatie met baanbrekend onderzoek en meeslepende CGI-technologie om de diepste geheimen van Egypte's grootste oude megastructuren, haar oogverblindende gouden schatten en haar meest iconische heersers te ontrafelen. Lost Treasures of Egypt wordt gepresenteerd door Colleen Darnel.

'Lost Treasures of Egypt' is elke maandag, om 21.00 uur te zien op National Geographic.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers