'Brain Games' neemt kijker mee op wereldreis

zaterdag 6 februari 2016

Waarom zondigt de mens en is het eigenlijk wel goed? Wat doen de hersenen in een overlevingssituatie en kan men trainen om een efficiëntere overlevende worden?

Vanaf zondag 7 februari is het programma 'Brain Games' terug bij National Geographic Channel. Nieuw dit seizoen is dat de kijker letterlijk mee op reis genomen wordt en het programma voor het eerst voet buiten de Verenigde Staten zet. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Engeland en Israël.


Dit seizoen staan een zestal bijzondere onderwerpen centraal: Brains Behaving Badly, The God Brains, The Survivor Brains, Life Of The Brain, Super Senses en Meet The Brain. In een nieuwe reeks afleveringen van 'Brain Games' wordt zoals altijd weer onderzoek gedaan en antwoord gegeven op vragen uit de moderne neurowetenschappen. Samen met een aantal neurologen, psychologen, cognitieve wetenschappers en specialisten presenteert Jason Silva het menselijk brein. Naast de onderzoeken presenteert Silva ook interactieve spelletjes en boeiende experimenten.

Over de grens
Diverse steden krijgen een bezoek van Jason Silva. Zo bedoekt Silva onder andere New Orleans, ook wel de stad van de zonden genoemd, waar de aflevering Brains Behaving Badly is opgenomen. Hierin neemt Silva De Zeven Hoofdzonden onder de loep. Ook steekt hij de grens over voor een onvergetelijke tour door Londen voor de aflevering Life of the Brain. In Jeruzalem wordt het onderwerp The God Brains onder de aandacht gebracht.

'Brain Games', vanaf zondag 7 februari om 22.00 uur bij National Geographic Channel.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers