Chinezen breken kijkcijferrecord Olympische Spelen

zondag 24 augustus 2008

De Olympische Spelen breken niet alleen records op de sportterreinen. Het televisievlak kent ook verbroken records. Een recordaantal kijkers, ruim 4,4 miljard kijkers voor de afsluiting van de Olympische Spelen is daarvan het belangrijkste bewijs.

Al 4

,4 miljard televisiekijkers schakelden in om één of meerdere wedstrijden te volgen. Ter vergelijking, de Spelen in Athene trokken totaal 3,9 miljard kijkers, en de spelen van Sydney zitten daar nog onder met 3,6 miljard kijkers. Het Amerikaans onderzoeksbureau Nielsen heeft geanalyseerd dat na tien dagen Olympische Spelen al twee derde van de wereldbevolking een keer heeft ingeschakeld op de sportwedstrijd.

De sterk gegroeide cijfers komen volgens Nielsen vooral voort uit het feit dat alleen in het gastland al een dermate hoge interesse is voor de Olympische Spelen. Niet minder dan 800 miljoen chinezen keken bijvoorbeeld naar de openingsceremonie. Daar men aan de lopende band medailles scoort voor China, zal de rest van de kijkcijfers ook niet tegenvallen.

Bron: DVHN

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers