Dan toch geen exit voor populair 'The Simpsons'-personage

dinsdag 27 augustus 2019

Matt Groening, maker van de langlopende en populaire Amerikaanse tekenfilmserie 'The Simpsons', bevestigt dat Apu Nahasapeemapetilon niet uit de komische reeks verdwijnt.

Daar was aanvankelijk sprake van omdat het personage bepaalde stereotypes in de hand zou werken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Apu kwam in opspraak na de de documentaire 'The Problem With Apu', waarin alle 'foute' grappen over het personage opgelijst worden. Al snel klonken er stemmen om het personage uit de serie te schrijven, maar volgens Groening blijft Apu gewoon in de show. Dat maakte hij bekend tijdens de D23 Expo in California, waar hij in naam van The Walt Disney Company over 'The Simpsons' sprak.

Het is de eerste keer dat Groening persoonlijk reageert op de controverse. Eerder al reageerden de makers van de show al via de personages. Dat gebeurde in een scène waarin Marge voorleest aan dochter Lisa. Daarbij past ze zelf bestaande stereotypes aan, waarna Lisa opmerkt dat dingen die vroeger toegejuicht werden, nu politiek incorrect zijn. 'Wat kan je daaraan doen?', vraagt ze zich met een foto van Apu op de achtergrond af.

Ook Hank Azaria, die de stem van Apu inspreekt, reageerde al op de zaak. Hij liet weten dat hij, indien nodig, afstand zou nemen van de rol. 'Ik hoop dat de schrijvers die beslissing zullen nemen. Ik denk dat we vooral naar de Aziatische en Indische mensen in ons land moeten luisteren, en ons iets aantrekken van hoe zij zich voelen', aldus Azaria.

Maar zover hoeft het dus niet te komen. 'We houden van Apu en zijn trots op hem', besluit Matt Groening.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers