Fernando Meirelles' 'The Two Popes' in december op Netflix - VIDEO

maandag 9 september 2019

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in dit intieme portret over het historische keerpunt in de Katholieke Kerk. Geregisseerd door de Academy Award-genomineerde regisseur Fernando Meirelles. Vanaf 20 december op Netflix.

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming van paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden roept de introverte paus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en de toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de katholieke kerk op haar grondvesten doet daveren.


Achter de Vaticaanse muren begint een tweestrijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving, wanneer deze twee zeer verschillende mannen vanuit hun verleden een gemeenschappelijke basis proberen te vinden die een toekomstperspectief moet creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd.

Met Anthony Hopkins en Jonathan Pryce
Geschreven door Anthony McCarten
Geregisseerd door Fernando Meirelles


'The Two Popes', vanaf 20 december op Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers