Geoffrey Rush schittert als Einstein in 'Genius' op National Geographic - VIDEO

zaterdag 22 april 2017

De nieuwe reeks 'Genius' over het leven van de eigenzinnige wetenschapper Albert Einstein gaat op zondag 23 april van start op National Geographic. Einstein wordt vertolkt door Geoffrey Rush en Johnny Flynn.

Oscarwinnaar Ron Howard regisseerde de eerste aflevering, zijn eerste regiewerk voor TV ooit.


Hoewel zijn geniale gedachtegoed de wereld nog steeds beïnvloedt, kennen maar weinigen de persoon Albert Einstein. In de tiendelige serie 'Genius' komen we te weten hoe een ingenieuze en rebellerende patentbediende, die geen doctoraat noch een job als leerkracht kan bemachtigen, er in slaagt om de mysteries van de atomen en het universum te achterhalen. In elke aflevering worden de uitzonderlijke wetenschappelijke ontdekkingen van Einstein afgewisseld met een blik op zijn vluchtige, complexe en onorthodoxe persoonlijke relaties, alsook zijn strijd voor aanvaarding in zijn land, in zijn familie en in de academische wereld. Zo kon de bevlogen Einstein harteloos zijn in de omgang met zijn naasten, zoals zijn kinderen, zijn twee vrouwen en de verschillende vrouwen met wie hij hen bedroog. Zijn vooruitstrevende filosofieën en principiële keuzes maakten zijn leven niet gemakkelijk tijdens de tweede wereldoorlog toen hij werd geconfronteerd met het toenemende antisemitisme in Europa.

Geoffrey Rush en Johnny Flynn kruipen in de huid van het genie
Albert Einstein wordt in de reeks vertolkt door Geoffrey Rush (gekend van o.a. 'Pirates of the Caribbean', 'The King's Speech' en 'Shine') en Johnny Flynn (gekend van o.a. 'Clouds of Sils Maria' en 'Lovesick'). Flynn portretteert de legendarische wetenschapper in zijn jonge jaren en Rush vertolkt Einstein tijdens de piek van zijn carrière. Emily Watson (gekend van o.a. 'The Theory Of Everything', 'The Book Thief' en 'War Horse') speelt de rol van Elsa Einstein, Albert Einstein zijn tweede vrouw.

De cast is verder aangevuld met onder andere Michael McElhatton, Seth Gabel, Samantha Colley, Richard Topol en Vincent Kartheiser.


Ron Howard regisseert eerste aflevering
De eerste aflevering van 'Genius' is geregisseerd door Oscarwinnaar Ron Howard ('A Beautiful Mind'). Het is meteen ook de eerste keer dat hij regisseert voor televisie. Hij produceerde recent ook de scripted docureeks 'Mars' voor National Geographic, over de kolonisatie van de rode planeet. 'Genius' is gebaseerd op het met lof onthaalde boek van Walter Isaacson: 'Einstein, His Life and Universe', en is aangepast voor het scherm door Noah Pink.

'Genius', vanaf 23 april elke zondagavond om 21.30 uur op National Geographic.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers