HBO komt met eigen concurrentie tegen Netflix

vrijdag 17 oktober 2014

Amerikaanse fans van de Amerikaanse televisiezender HBO zullen volgend jaar hun favoriete programma's ook zonder tv-abonnement kunnen bekijken.

Dat is mogelijk omdat de producent van 'Game of Thrones', 'Boardwalk Empire' en 'The Wire' een online streamingdienst opzet. Concurrenten zoals Netflix doen dat nu reeds. Het is nog onduidelijk of de dienst ook in Europa wordt opgezet.


'We moeten alle barrières verwijderen voor wie naar HBO wil kijken', zei HBO-baas Richard Plepler op een samenkomst voor investeerders bij moederbedrijf Time Warner. 'Dat is een grote en groeiende kans die niet langer onbenut mag blijven. De onlineversie van HBO kan honderden miljoenen dollars opbrengen', motiveerde hij.

Groter bereik
Dankzij breedbandinternet zal de zender ongeveer de 10 miljoen Amerikaanse huishoudens die hun abonnement op tv-kabel annuleerden toch kunnen bereiken. Ongeveer de helft van die annulaties ging naar de concurrenten Netflix en Amazon Prime. In ons land zendt enkel Rex en Rio van Telenet al HBO-shows uit.

De start en de kostprijs van de nieuwe dienst zijn nog onduidelijk.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers