'Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS' op National Geographic

zaterdag 17 juni 2017

'Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS' vertelt het verhaal achter het verval van Syrië en de onbeheerste chaos die de perfecte voedingsbodem creëerde voor de opkomst van Islamitische Staat (IS).

Ruim 1.000 uur aan videomateriaal is teruggebracht naar een 99 minuten durend indringend portret van de Syrische burgeroorlog en de ingrijpende sociale en politieke gevolgen. 'Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS', een documentaire van filmmakers Sebastian Junger en Nick Quested, is zondag 18 juni om 22.30 uur te zien op National Geographic.


In een wereld die wordt beheerst door radicalisme en terrorisme onderzoeken filmmakers Sebastian Junger en Nick Quested de val van Syrië, de opkomst van IS en de gevolgen van het geweld dat miljoenen mensen heeft doen vluchten naar Europa. Door middel van unieke archiefbeelden en exclusieve interviews met activisten, journalisten, diplomaten, mensenrechtenwerkers, politici en burgers, schetst ‘Hell on Earth’ een indringend portret van het echte leven in Syrië.

De documentaire bevat onder andere een interview met oorlogsfotograaf en antropoloog Teun Voeten. Ook volgt het een familie die onder het juk van IS leeft en uiteindelijk vlucht naar Turkije, Koerdische strijders in Sinjar, Shia milities in Irak en aan Al-Qaida gelinkte strijders in en rond het oorlogsgebied van Aleppo en Raqqa. Junger en Quested brengen met deze documentaire de krachten in kaart die geleid hebben tot een dodelijk conflict en de opkomst van radicale Islamisten.

''Hell on Earth' vertelt een verhaal waarvan het einde nog onbekend is. Een verhaal dat zich dagelijks blijft ontvouwen', zegt Alphons Martens, Programming Director Entertainment & Factual bij FOX Networks Group. 'Het is uniek dat de makers letterlijk en figuurlijk zo dicht bij het vuur wisten te komen, waardoor ze het verhaal over deze uiterst complexe crisis van verschillende kanten kunnen vertellen.'

'Deze film is confronterend om te zien', geeft filmmaker Nick Quested toe. 'Maar ik wil mensen uitdagen te blijven kijken, want dit is wat er gebeurt. Het is een verhaal over miljoenen mensen die lijden en de redenen daarvoor. Ik hoop dat de kijkers de film van begin tot eind kijken om een beter begrip te krijgen van de wereld waarin we leven.'

'Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS', zondag 18 juni om 22.30 uur op National Geographic.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers