Het bekende boek 'Spotify Untold' wordt Netflix Original Serie

woensdag 11 december 2019

Netflix kondigt een nieuwe serie aan over de Zweedse start-up die de hele muziekindustrie heeft opgeschud en is uitgegroeid tot 's werelds meest toonaangevende muziekdienst: Spotify.

De miniserie is gebaseerd op het boek 'Spotify Untold' en geschreven door journalisten Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud. De serie wordt geproduceerd door Yellow Bird UK, een Banijay Group Company en het productiehuis achter de aankomende Netflix-serie 'Young Wallander'. De geprezen regisseur Per-Olav Sørensen ('Quicksand', 'Home for Christmas' en 'Nobel') zal de serie regisseren. De uitvoerende producent is Berna Levin (bekend van o.a. 'Young Wallander', 'Hidden' en 'The Girl Who Played with Fire').


Op het hoogtepunt van de muziekpiraterij besloot een invloedrijke groep om het tij te keren en een andere weg in te slaan dan die van de muziekindustrie. De serie draait om de jonge Zweedse tech entrepreneur Daniel Ek en zijn partner Martin Lorentzon, die samen zorgden voor een revolutie in de muziekindustrie door op een makkelijke, gratis en legale manier over de hele wereld muziek te streamen. Het toont hoe je dankzij sterke overtuigingen, een enorme drive en grote dromen de gevestigde orde kunt uitdagen.

De Zweedse-Engelse serie wordt ontwikkeld en geproduceerd door Yellow Bird UK, met Berna Levin als uitvoerend producent en Luke Franklin als producent. Per-Olav Sørensen, bekend van o.a. 'Quicksand', 'Home for Christmas' en 'Nobel' zal de regie voor zijn rekening nemen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers