Hoe populair 'Friends'-personage bijna uit de serie verdween

dinsdag 27 augustus 2019

Het scheelde geen haar of Jennifer Aniston, die tien seizoenen lang Rachel Green speelde in de immens populaire Amerikaanse sitcom 'Friends', was maar voor één seizoen te zien in de reeks. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van 'Friends' verschijnt er in september een boek 'Generation Friends'. Daarin komen we heel wat interessante dingen te weten over de succesvolle reeks. Sommige daarvan zijn al bekend, bijvoorbeeld dat de serie initieel om de relatie tussen Monica en Joey zou draaien. Nog andere geraken nu pas voor het eerst bekend.


Zo komen we te weten dat niemand minder dan Jennifer Aniston bijna uit de reeks werd geschreven. Dat zit namelijk zo. Aniston speelde in 1994 ook mee in de serie 'Muddling Through' van concurrent CBS. In haar contract stond dat ze verplicht een tweede seizoen moest opnemen als die reeks een succes werd. NBC, de zender die 'Friends' uitzond, wilde Aniston niet zomaar laten gaan en programmeerde daarom veel blockbusters op het uur waarop 'Muddling Through' werd uitgezonden. De strategie werkte, de serie sloeg niet aan bij het publiek en Aniston bleef haar 'Friends' voor 10 seizoenen trouw.

De 25e verjaardag van 'Friends' wordt overigens ook bij ons gevierd. Vanaf 22 september, de dag waarop de iconische reeks voor het eerst op tv kwam in Amerika, zendt VIER het eerste seizoen van 'Friends' weer uit.

Bron: Het Laatste Nieuws, IMDB

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers